Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JURILICE SU SPREMNE

Rally Kumrovec održat će se i deset jubilarni put! Spektakl počinje s rujnom

Održan 8. INA Rally Kumrovec 2019.
Igor Kralj/PIXSELL
27.08.2021.
u 13:15

Jedini Hrvat koji je osvojio Rally Kumrovec je Daniel Šaškin koji je u Mitsubishi Lanceru Evo X slavio baš 2013.

Nakon devet uspješnih izdanja Rallya Kumrovec, prvog rujanskog vikenda doznat ćemo jubilarnog, desetog slavodobitnika na uskim zagorskim brzincima.

Rekorder je, zasad, Janos Szilagyi, koji je tri puta pobijeđivao u Mitsubishi Lanceru Evolution IX, a 2013. godine povukao se iz natjecanja zbog bolesti suvozača u trenutku dok je vodio. Jedini Hrvat koji je osvojio Rally Kumrovec je Daniel Šaškin koji je u Mitsubishi Lanceru Evo X slavio baš 2013.

Posljednjih godina dominirali su Austrijanci. Njihov je niz počeo 2017. prvom od dvije vezane pobjede Nikija Mayra-Melnhofa u Fordu Fiesti R5. Uslijedila su slavlja Hermanna Neubauera (Ford Fiesta R5) i Simona Wagnera (Škoda Fabia R5 Evo).

Krisztian Hideg posljednji je natjecatelj kluba organizatora AK Delta Sport iz Zagreba koji je pobijedio u Kumrovcu. Učinio je to 2016. godine u Mitsubishi Lanceru Evo IX. Jedini suvozač koji ima dvije pobjede je Botond Csanyi.

Iako je Rally Kumrovec uvijek otvarao domaću sezonu, ove je godine zbog WRC natjecanja Croatia Rally pomaknut u rujan. Upravo u Kumrovcu održan je finale Croatia Rallya – Powerstage koji je donio rijetko viđenu dramu, a našim stazama još jednu prepoznatljivu točku – Evansov zavoj. Ove godine nalazit će se na trasi Shakedowna koji je na rasporedu u petak, 3. rujna.

Ovogodišnje natjecanje trajat će dva dana, a u petak će se nakon shakedowna voziti dva brzinska ispita na parkiralištu Termi Tuhelj. Subota donosi još šest brzinaca na području Kumrovca i Zagorskih Sela, a start i cilj održat će se u Muzeju Staro selo.

Jubilarni, 10. INA Rally Kumrovec bodovat će se za FIA Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno Prvenstvo Zagreba. Ukupna dužina itinerera iznosi 161,48 kilometara od čega 76,09 km otpada na brzinske ispite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije