Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠAO KALVARIJU

Preminuo Nijemac koji je teško nastradao u Hrvatskoj, njegova priča neodoljivo podsjeća na Schumacherovu

Reinhold Roth
Printscreen Youtube
20.10.2021.
u 14:53

Nijemčev je mozak nakon nesreće zbog spore medicinske reakcije pet i pol minuta bio bez kisika što je ostavilo trajne posljedice. Prvo je bio u komi, a nakon što se probudio ostao je nepokretan budući da mu je jedna strana tijela ostala oduzeta.

Njemački motociklist Reinhold Roth preminuo je u petak u 69. godini života.

Roth je 80-ih godina bio sjajan u kategoriji do 250 kubika, a život mu je zauvijek obilježila nesreća koju je doživio u Rijeci 1990. u utrci za Veliku nagradu Jugoslavije.

Iako su tada već počele trzavice u raspadajućoj državi, utrka je održana na Grobniku po teškim vremenskim uvjetima.

Roth se tada zabio u Australca Darrena Milnera i teško nastradao. Utrka je tada bila zaustavljena krug prije nesreće, no crvene se zastave nisu pojavile na vrijeme da zaustave vodeće. Video pogledajte OVDJE.

Nijemčev je mozak nakon nesreće zbog spore medicinske reakcije pet i pol minuta bio bez kisika što je ostavilo trajne posljedice. Prvo je bio u komi, a nakon što se probudio ostao je nepokretan budući da mu je jedna strana tijela ostala oduzeta.

Iduću 31 godinu njegovali su ga supruga Elfriede i sin Matthias, a na kraju je preminuo od posljedica zatajenja pluća.

Mediji su ovaj slučaj često uspoređivali s onim Michaela Schumachera, još jednog njemačkog vozača, koji je teško nastradao na skijanju i još uvijek se oporavlja. Nakon što je Schumi 2013. godine nastradao na skijanju, Rothova supruga Elfriede je izjavila: 

- Corinna Schumacher sigurno sada prolazi ono što sam ja prolazila. 

>> Pogledajte i video


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije