Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORIO DUŠU

Nogometaš koji je sve izgubio na kocki: 'Ja sam bolestan, ovo je bolest...'

Paul Merson
ITV
19.10.2021.
u 10:11

Paul Merson u životu je prokockao više od osam milijuna eura. Njegova obitelj nedavno je trebala kupiti kuću, no on je novac - prokockao.

Bivši engleski nogometaš Paul Merson (53) nedavno je u dokumentarcu za BBC progovorio o svojoj ovisnosti o kockanju, a njegova je priča izazvala puno pozornosti u otočkoj javnosti.

Merson je bivši nogometaš koji je za Arsenal odigrao 320 utakmica, 101 za Aston Villu, dok je za englesku reprezentaciju upisao 21 nastup. U karijeri je zaradio ogroman novac, i više nego dovoljan da do kraja života ništa ne radi. No, Mersona je uništila ovisnost o kockanju.

Kaže da je u životu prokockao više od osam milijuna eura. Merson danas u unajmljenom stanu živi s trećom suprugom i troje djece. Imali su novac za kupovinu kuće, no on ga je - prokockao.

A nakon što je dokumentarac objavljen, Merson koji radi kao komentator na Sky Sportsu još je jednom progovorio o svom problemu. Otvoreno kaže da je bolestan.

"36 godina prolazio sam kroz sve ovo bez da sam dobio izbor. Nisam imao izbora, a danas ga imam. Nisam loša osoba koja želi postati dobra što sam ranije mislio. Znam da jesam što znači da ne smijem kockati i ne smijem piti. Zato sam to snimio: za osobu koja sjedi i razmišlja 'bolestan sam, ali nisam loša osoba'. To je bilo za mene. Ne želim da drugi prolaze ono što sam ja prolazio i ne želim da drugi prolaze ono što je moja supruga Kate prolazila", napisao je Merson te dodao:

"Povrijedio sam svoju suprugu Kate svojim lažima i novcem koji sam izgubio. Mrzio sam sebe zbog toga. Prijatelj mi je rekao da sam bolestan. Rekao mi je da nisam loša osoba. Kazao je 'sve dok ne shvatiš da je to bolest, nikad se nećeš oporaviti i samo ćeš se vraćati'. I tada se sve promijenilo. Želim ovisnicima o klađenju reći da nisu loše osobe. Samo su bolesnici koji trebaju ozdraviti. Ako si alergičan na orahe, prestat ćeš ih jesti. Ista je stvar s kockanjem. Ako si bolestan, trebaš prestati."

Merson naglašava da je sada njegova filozofija da kroz život ide dan po dan.

"Da mi sada netko kaže da do kraja života neću piti ili kockati, mislio bih da je to jako teško. Toliko bi me obuzelo da bih ponovo počeo piti i kockati. No, svakog dana kada se probudim, kažem sebi 'danas neću piti, neću kockati i neću uzimati droge'. To je izvedivo. To mogu učiniti. Radi se o tome da proživiš dan i uživaš u njemu. To je izvedivo", navodi Merson i dodaje:

"Sada živim u sadašnjosti. Ne razmišljam o budućnosti niti se osvrćem na prošlost. Ono što je bilo ne možeš promijeniti, a ako danas živiš dobro, budućnost će biti bolja. Sve što imamo je danas. Nije bitno tko si: najbogatija ili najsiromašnija osoba na svijetu, imaš samo danas. To je nevjerojatno jer tko ovo shvati imat će bolji život. A ako ne shvati, život će mu biti jadan. Nije bitno imaš li 23, 45 ili 62 godine. Moraš shvatiti da si bolestan kako bi ozdravio. A ako ne misliš da si bolestan, nego samo loša osoba, tada će ti život biti jadan.

Na kraju je zaključio:

"Život je sada dobar. 100 puta je bolje nego što je bilo. I loš dan je 100 puta bolji od prijašnjih loših dana. Neću reći da sam u oblacima i da je sve super. Nekad je teško, ali je 100 puta bolje nego što je bilo. Moram sada nastaviti ovako jer nosim poruku za mnogo ljudi. Ako ponovo krenem kockati, kako ću pomoći ljudima? Mislit će da ovakav način razmišljanja ne funkcionira iako to nije istina. Oni koji su bolesni neka u mom slučaju traže sličnosti, a ne razlike. Nemojte misliti 'izgubio je sedam milijuna funti, ja to nikad ne bih učinio i to nije problem'. Sve je relativno. Mozak će vam reći 'dobro si, nisi izgubio sedam milijuna funti, nemaš problem'. Ne kažem da sam križar, postoji puno ljudi koji pomažu drugima. Ali, sada sam se izložio. Sada imam odgovornost."

>> Pogledajte dokumentarac o Mersonu, a ako imate problem s klađenjem obavezno potražite pomoć

Ključne riječi

Komentara 3

KS
krakata_sipa
10:44 19.10.2021.

a reklame "igraj i osvoji" na tv i casini u las zagrebu kao gljive poslije kiše.

TR
trunjo
10:24 19.10.2021.

Jadan...Idemo mu svi uplatiti nešto novaca...Kockanje uspoređivati sa bolešću je lakrdija....Na bolest ne možeš utjecati dok kocka je TVOJA ODLUKA i jadno je uopće takve dvije stvari stavljati u isti koš..Bolest zvana GLUPOST

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije