Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 2019.

Odobrene promjene zbog kojih bi Formula 1 trebala biti uzbudljivija

Formula 1 - VN Azerbajdžana
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
01.05.2018.
u 16:12

Nove promjene će biti odvojene od definiranja novih regulacija za 2021. godinu nadalje.

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) je potvrdila da su sve momčadi pristale na nove aerodinamičke promjene koje će biti uvedene sljedeće sezone kako bi se smanjili troškovi, a s time bi ostale momčadi više konkurirale najboljim momčadima u poretku, piše GP1.hr.

Cilj novih promjena koje su bile vozačima prezentirane u Bahreinu je bliže utrkivanje bolida i više pretjecanja na utrkama Formule 1. Strateška grupa, Vijeće Formule 1 i Svjetsko motorsport vijeće danas su odobrili nekoliko promjena za 2019. godinu:

- pojednostavljeno prednje krilo sa širim rasponom i manjim utjecajem protoka zraka preko krila
- pojednostavljeni usisnici za kočnice bez krilaca
- šire i dublje stražnje krilo

Današnji rezultati glasanja su rezultat intenzivnog istraživanja prijedloga od FIA-e, koji su predloženi uz pomoć vlasnika komercijalnih prava za Formulu 1 Libertyja, a provedeni od većine momčadi.

Ova istraživanja pokazuju pozitivan utjecaj na natjecanje i pretjecanje u Formuli 1 tako da će se promjene implementirati sljedeće sezone.

Nove promjene će biti odvojene od definiranja novih regulacija za 2021. godinu nadalje.

Uz aerodinamičke promjene, FIA će razmotriti i druge promjene koje će potaknuti više pretjecanja i bliže utrkivanje.

Komentara 3

VL
VladoEsseker
18:00 01.05.2018.

Milijun puta su nam obećali puno pretjecanja izjednačenije bolide i neizvjesno prvenstvo ali do sada ništa od toga tako da nisam previše uvjeren da će se to i zaista dogoditi sa ovim promjenama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije