Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME SA SRBIMA

Od kiše pobjegli na zatvoreni bazen, ali Rudića brine Bušlje

Vaterpolo
Petar FabijanPixsell
14.08.2010.
u 11:19

Reprezentativnom braniču upaljene su tetive u desnom ramenu, pa trenira smanjenim intenzitetom. Izbornik se nada da će za koji dan biti sve u redu.

Jaka kiša koja je jučer padala u Rijeci natjerala je najbolje hrvatske vaterpoliste da se s otvorenog presele na zatvoreni bazen na Kantridi. Uvjeti su jednako dobri, pa to izborniku Ratku Rudiću i njegovim suradnicima Vjeki Kobešćaku, Elvisu Fatoviću i Deanu Kontiću nije bilo neki problem. No, Rudića zabrinjava ozljeda važnog obrambenog igrača Andre Bušlje zbog koje je on već nekoliko dana na poštedi.

– Još ga boli rame, upaljene su mu tetive, pa ne trenira punim intenzitetom. Čekamo da vidimo kako će se razvijati situacija, no nadam se da će za koji dan biti sve u redu – kazao je Rudić i istaknuo zadovoljstvo uvjetima za pripreme u Rijeci.

Bukić donio dnevnice

Reprezentacija je smještena u Opatiji, pa igrači imaju gdje prošetati, popiti kavu. Dosadno im sigurno nije jer je Opatija puna turista i zgodnih turistica. Džeparac ne bi trebao biti problem jer su reprezentaciju u međuvremenu posjetili predsjednik HVS-a Perica Bukić i još neki članovi Upravnog odbora. Osim potpore, igračima su donijeli i dnevnice i tako im svakako barem za nijansu povećali elan na napornim treninzima.

Kao i mnoge druge članove hrvatske sportske obitelji, i Rudića je pogodila smrt Velimira Kljaića. Jedna od dodirnih točaka između njih dvojice bila je Atlanta 1996. kada su se obojica okitila medaljama - Kljun zlatnom s hrvatskim rukometašima a Ratko brončanom s talijanskim vaterpolistima.

– Znali smo popričati i u Atlanti i u Zagrebu. Bio mi je iznimno drag čovjek. Imao je poseban smisao za humor, što mi se jako sviđalo – istaknuo je Rudić.

Od sinoć se zajedno s našim vaterpolistima pripremaju i reprezentativci Srbije. Odradit će zajedničke četiri trening-utakmice, do nedjelje prijepodne, kada će naši vaterpolisti dobiti posljednja dva slobodna dana prije Europskoga prvenstva, a srpski će otputovati u Sloveniju gdje će odraditi završne pripreme za EP u Zagrebu.

Novo okupljanje u Gružu

Novo okupljanje dupina sazvano je za 18. kolovoza, ali u Dubrovniku. Ondje će im sparing-partneri biti Rusi, s kojima će 21. kolovoza u Korčuli igrati i službenu prijateljsku utakmicu. Time će biti uveličana proslava osamdesete obljetnice od osnutka Korčulanskog plivačkog kluba (KPK), u kojem su ponikli brojni hrvatski plivači i vaterpolisti a vaterpolska se momčad KPK prije 32 godine okitila i naslovom u Kupu Jugoslavije i Kupu osvajača kupova.

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:19 14.08.2010.

Svaki dan, apsolutno besplatno, under/over nogometni pickovi na: http://under-over-soccer-picks.blogspot.com/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije