Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUTALNA KAZNA

Nema oprosta! Dinamo kažnjen s 50.000 eura i zatvaranjem sjeverne tribine

bbb
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
12.10.2018.
u 13:41

Istraga je prema prijavi službenih osoba bila otvorena po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je GNK Dinamo o kazni zbog događaja na utakmici 2. kola UEFA Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu, stoji na službenoj stranici Dinama.

Istraga je prema prijavi službenih osoba bila otvorena po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

U nastavku je odluka UEFA-e o kazni:

1. Zatvaranje sjeverne tribine stadiona Maksimir za iduću UEFA utakmicu u kojoj je GNK Dinamo domaćin i kazna od 50.000,00 Eura zbog rasizma

2. Implementacija direktive UEFA-e ''Equal game'' na idućoj UEFA utakmici u kojoj je GNK Dinamo domaćin

– prikazivanje bannera s nazivom #EQUALGAME i grbom UEFA-e preko sjeverne tribine

3. Novčana kazna u iznosu od 5.000,00 Eura zbog korištenja pirotehnike

4. Novčana kazna u iznosu od 8.000,00 Eura zbog bacanja objekata u teren

Navedenu direktivu ''Equal game'' Dinamo mora provesti na utakmici 4. kola UEFA Europa lige, GNK Dinamo – FC Spartak, 8. studenoga s početkom u 21:00 h na stadionu Maksimir.

GNK Dinamo do sada je ove sezone kažnjen s ukupno 140.000,00 Eura zbog pirotehnike, rasizma i bacanja objekata u teren.

NAPOMENA: Klub još uvijek čeka odluku i kaznu za događanja na utakmici 1. kola UEFA Europa lige GNK Dinamo – SK Fenerbahce odigranoj na stadionu Maksimir, 20. rujna 2018. godine.

>> Pogledajte bakljadu BBB-ovaca na utakmici s Anderlechtom:

Ključne riječi

Komentara 59

ST
Stunion
14:23 12.10.2018.

Ovo je ista prica kao sa svastikom. Petokolonas pozira sa zastavom, srpski delegat uslika, cetnikusa Tosic objavljuje clanke. Vidite li slijed?

OK
okolo
14:07 12.10.2018.

čemu služe kamere, zbog pojedinih idiota, zbog par ubačenih provokatora da trpi klub, pravi navijači. očito još uvijek nekima odgovara kaos

TO
Tomi0713
14:10 12.10.2018.

Jeb.ala vas rijec brutalna,zar ne znate na Hrvatskom pisati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije