Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAO VRATARA

Navijač u Nizozemskoj dobio 40-godišnju zabranu ulaska na stadion, mora i u zatvor

FILE PHOTO: Europa League - Play-Off Second Leg - PSV Eindhoven v Sevilla
Piroschka van de Wouw/REUTERS
20.03.2023.
u 19:55

"Pored četrdesetogodišnje zabrane ulaska na stadionu, PSV će pokrenuti postupak za nadoknadu bilo kakve štete koju je klub pretrpio od njega", stoji u priopćenju nizozemskog prvoligaša.

Navijaču, koji je napao vratara Seville Marka Dmitrovića na utakmici Europa lige protiv PSV Eindhovena prošli mjesec, zabranjen je ulazak na klupski stadion Philips sljedećih 40 godina, objavio je nizozemski klub u ponedjeljak. Utakmica u Eindhovenu prekinuta je pred kraj nakon što je navijač utrčao na teren i napao Dmitrovića tako da ga je udario šakom u lice prije nego što ga je srpski vratar srušio na tlo.

Dvadesetogodišnjem navijaču izrečena je tromjesečna zatvorska kazna, uz uvjetnu kaznu od mjesec dana.

"Pored četrdesetogodišnje zabrane ulaska na stadionu, PSV će pokrenuti postupak za nadoknadu bilo kakve štete koju je klub pretrpio od njega", stoji u priopćenju nizozemskog prvoligaša. "Također je od Ureda javnog tužitelja dobio dvogodišnju zabranu pristupa području oko stadiona Philips."

Kako se doznaje iz izrečene presude navijač "zbog zabrane ulaska na stadion zbog ranijeg nedoličnog ponašanja", uopće nije trebao biti prisutan na utakmici između Seville i PSV Eidenhovena.

Naime, već ima zabranu ulaska na stadion do 2026. godine koju je izrekao nizozemski nogometni savez, ali PSV je objavio da je ušao na teren s ulaznicom koju je kupio prijatelj.

Sevilla je izgubila utakmicu 2-0, ali je prošla u sljedeći krug s ukupnim rezultatom 3-2 i u četvrtfinalu Europa lige igrat će protiv Manchester Uniteda sljedeći mjesec.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
10:12 21.03.2023.

čekam osvrt Pupovca i Vučića..... 'Niko ne sme da ih bije'.

ZG
zg1985
21:36 20.03.2023.

nek dodje u split,tamo moze nekaznjeno udarat i policajce,a kamoli igrace

CI
ciglana14
21:26 20.03.2023.

Pa gdje si baš Srbina napao... zadnja dva puta kad se takvo što dogodilo počeli su 1. i 2. svjetski rat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije