Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elizaveta Tuktamiševa

Najbolja svjetska klizačica uvjerljivo osvojila 48. Piruetu Zagreba

Elizaveta Tuktamysheva
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
05.12.2015.
u 18:24

Olimpijska pobjednica Adelina Sotnikova nakon dva pada, završila je kao šesta i popravila se za jedno mjesto. Tako je svjetska prvakinja za čak 40 bodova bila bolja od olimpijske pobjednice.

Ruskinja Elizaveta Tuktamiševa osvojila je u subotu 48. Zlatnu piruetu Zagreba.

Aktualna svjetska i europska prvakinja imala je 11 bodova prednosti pred bivšom viceprvakinjom svijeta Alenom Leonovom već nakon kratkog programa, a u slobodnom je samo potvrdila dominaciju.

"Odradila sam dobar posao ovdje. Prije dvije godine na ovom istom ledu osvojila sam europsku broncu i bila treća na Pirueti, no sada ću napokon pamtiti Zagreb po pobjedi", rekla je Tuktamiševa koja je pobijedila  sa 201,33 boda, 25 više od srebrne Kazahstanke Elizabet Tursinbajeve, dok je brončana Amerikanka Karen Chen.

Olimpijska pobjednica Adelina Sotnikova nakon dva pada, završila je kao šesta i popravila se za jedno mjesto. Tako je svjetska prvakinja za čak 40 bodova bila bolja od olimpijske pobjednice.

Hrvatska klizačica Tena Čopor završila je kao 15. sa 93,78 bodova.

"Zadovoljna sam, napravila sam sve tehničke elemente, puno bolje nego prošle godine, čak sam dobila 93 boda na seniorskom natjecanju, a ja sam još juniorka. Sada me čeka puno treninga da izborim normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo u ožujku. Imam dva natjecanja u siječnju, u Torinu i Beogradu i nadam se da ću to dobro odraditi", poželjela je Tena.

REZULTATI

Klizačice
1. Elizaveta Tuktamiševa (Rus) 201,33
2. Elizabet Tursinbajeva (Kaz) 176,33
3. Karen Chen (SAD) 175,35
4. Alena Leonova (Rus) 173,24
5. Angela Wang (SAD) 163,41
6. Adelina Sotnikova (Rus) 159,80

15. Tena Čopor (Hrv) 93,78

>> Talijanski plesni par Guignard i Fabbri osvojio Piruetu

Komentara 6

MO
mojazemlja
21:42 05.12.2015.

Koja lakoća bacanja novca.100 gledatelja,500 natjecatelja i tzv"osoblja".I tako godinama.A za gimnastiku,pingać i ostalo se nema..

GI
gilesfra007
11:12 06.12.2015.

Cijeli jedan clanak na naslovnici posvecen kceri predsjednice. Kakvo ulizivanje!!! O nasoj klizacici Teni Copor, koja je osvojila kakvo takvo mjesto, niti jedne jedine rijeci.Sramota, sramota na kojem smo mi niskom stupnju drustvenog razvoja.

ŽO
žoržet
13:29 06.12.2015.

prkrasno je što je i predsjedničina kći tako uspješna u ovom sportu - a još bi ljepše bilo i da je bar podjednako uspješna u nekoj domaćoj obrazovnoj ustanovi. tako bi ponajbolje pronosila glas o hrvatskom školstvu, pa bi i novinarsko ulizivanje prilikom njezina nastupa na slabo posjećenoj pirueti dobilo malo više smisla. ovako ostaje samo to - ulizivanje, kao što se ulizivalo i josipoviću dok je bio na vlasti, a sada sva ta 'pera' od njega bježe kao da je kužan pas. usput, i njegova je kćer vrlo vrlo uspješna - kao studentica (a možda već i diplomantica) prilično teškog i renomiranog fakulteta. domaćeg, naravno (kakva je bila na ledu i u ostalim natjecateljskim sportovima, nije, nažalost, poznato).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije