Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTINSKI GENIJALAC

Luka Modrić je i dalje moćan, a njegova genijalnost izaziva trnce!

08.10.2021.
u 23:34

Zapravo je fascinantno njegovo fizičko stanje i sposobnost prilagođavanja zahtjevima modernog nogometa u njegovoj igračkoj, da ne kažem, životnoj dobi.

O njegovoj genijalnosti sve je već napisano. Odavno se Luka popeo na nogometni Olimp i obilježio jednu svjetsku nogometnu eru. A zašto je jedan od najboljih nogometaša modernog doba, pokazala je i utakmica protiv Cipra.

Pa to je samo Cipar, nogometni liliputanci, kazat će netko. E, baš zbog pristupa i u takvim utakmicama, Luka predstavlja takvu nogometnu veličinu. A svaki put kada vidim neki njegov genijalni potez, prođu me trnci. Pa one dvije okomite lopte u prostor na kraju prvog poluvremena...

U trenucima kada svi Ciprani ‘dobro stoje’ u čvrstom i plitkom defenzivnom bloku, gotovo u svom šesnaestercu. Neiskorišteni jedanaesterac uopće nije tema, pa promašivale su i slične nogometne veličine, pa i veći igrači od Modrića. A zapravo je fascinantno njegovo fizičko stanje i sposobnost prilagođavanja zahtjevima modernog nogometa u njegovoj igračkoj, da ne kažem, životnoj dobi.

Foto: Reuters

Drugi detalj koji vrijedi izdvojiti uloga je Josipa Stanišića. Debitantski nastup našeg talentiranog braniča neće mu ostati u nekom posebnom sjećanju. Barem što se tiče učinka prema naprijed. Ili kako bi mi htjeli da igra prema naprijed. On je u reprezentaciju donio onaj njemački, Bayernov pristup. Sigurna lopta i pragmatična rješenja.

A vjerojatno ni Dalić sinoć nije stavljao imperative pred njega. Logično je bio povučeniji, posebice što je Borna Sosa s druge strane puno ofenzivniji. Uostalom, važno da je u hrvatskom dresu...

Komentara 14

RI
rimac444
00:08 09.10.2021.

Luka je bio velikan iz djetinjstva, sve do danas i ostati će velikan kao nogometaš, čovjek, domoljub za svakog poštenog Hrvata

Avatar jeremija1
jeremija1
06:31 09.10.2021.

Luka igra odlično. I pasovi i prodori i čuvanje lopte. Samo mu netko mora reći da se nek mani penala. To Luka za tebe nije ! >Sjetimo se obadva penala protiv Danske i onog protiv Rusije na SP 2018 ;; ne znaš koji je pucal lošije - moglo je koštati prolaska. Treba biti pošten prema ekipi i toga se okaniti

GU
General_U
07:53 09.10.2021.

Sve ok. Lukica je genijalac ali od jedanaesteraca nek se makne nikad nije ulijevao sigurnost kod izvođenja i sinoć sam zna di će pucat a i ciparski golman. Luka ne puicaj jedanaesterce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije