Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poreč

Lino Červar otkrio kako je birao suparnike za pripreme uoči SP-a

Lino Červar
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
02.01.2019.
u 19:09

Reprezentacija će u Poreču ostati do 8. siječnja kad odlazi za Zagreb, odakle 9. siječnja leti za München

U sklopu završnih priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 10. do 27. siječnja održati u Danskoj i Njemačkoj, hrvatska rukometna reprezentacija nastupit će u Poreču na turniru "HEP Croatia Cup" na kojem će odmjeriti snage s reprezentacijama Crne Gore i Italije.  

- Ciljano smo odabrali te protivnike. To su zapravo reprezentacije koje ne pripadaju samom vrhu svjetskog i europskog rukometa i neće ih biti na predstojećoj svjetskoj smotri, a opet nam mogu dobro poslužiti za dodatno uigravanje, pogotovo s igračima iz Bundeslige koji su nam se priključili tek u završnoj fazi priprema - izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar na konferenciji za novinare u Poreču, dodavši kako je svjestan činjenice da u ovoj fazi priprema ne smije igrače previše opteretiti niti istrošiti pa da onda ne budu pravi kad to bude bilo najpotrebnije.

Lino Červar
1/5

- Crna Gora je reprezentacija koja je uvijek spremna nadmetati se, dok je Italija promijenila rukovodstvo Saveza i počela je ozbiljno raditi, što su potvrdili njihovi juniori plasmanom u A grupu svjetskog rukometa. Talijani su počeli slati svoje perspektivne igrače u Francusku da se tamo dodatno razvijaju i sigurno će nam biti dobar takmac - ustvrdio je Červar koji se zahvalio Gradu Poreču na odličnim uvjetima.

- Hotel nudi fantastičnu dvoranu koja je idealna za pripreme, osigurava nam intimu i mogućnost za treniranje bez ikakvih uznemiravanja. U Poreču uvijek nađemo svoj spokoj i mir, što je vrlo bitno pred velika natjecanja - poručio je izbornik Červar napomenuvši kako se hrvatska reprezentacija u više navrata pripremala u Poreču za velika natjecanja s kojih se vraćala s dobrim rezultatima.

- Nadamo se da će tako biti i ovaj put, premda smo svjesni da neće biti nimalo lako - zaključio je Červar.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić zahvalio se Hrvatskom rukometnom savezu što je prepoznao Poreč kao dobar domaćin i odlučio baš tu dovesti reprezentaciju na pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija će u Poreču ostati do 8. siječnja kad odlazi za Zagreb, odakle 9. siječnja leti za München.

>> Pogledajte galeriju: 'Često je ozlijeđen jer se seksamo sedam do deset puta tjedno'

Lino Červar
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije