Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA ŠEBETIĆ

Medalja na SP-u? Najbitnije je ipak da izborimo nastup na OI

Luka Šebetić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
31.12.2018.
u 16:20

– Jako mi je drago da sam pozvan i da sam ovdje. Lijepo je opet vidjeti stare prijatelje na okupu – rekao je Šebetić.

Luka Šebetić prvi je put za hrvatsku rukometnu reprezentaciju na velikom natjecanju zaigrao 2016. godine na Europskom prvenstvu u Poljskoj. U reprezentaciju ga je uveo Željko Babić, a Šebetić je turnir odigrao solidno.

Kao prva zamjena Luki Stepančiću na mjestu desnog vanjskog pucača postigao je 11 pogodaka na osam utakmica. Hrvatska je osvojila broncu i to nam je trenutačno posljednja medalja s velikih natjecanja. Sljedeće, 2017. godine Luka je igrao i na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj gdje smo bili četvrti. U devet utakmica postigao je 13 pogodaka.

Velika minutaža u Tremblayu

Lino Červar izostavio ga je s popisa za Europsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj i od tada ga nije bilo na reprezentativnim akcijama, sve do sada kada je naknadno pozvan na pripreme za Svjetsko prvenstvo koje 10. siječnja počinje u Njemačkoj i Danskoj.

– Jako mi je drago da sam pozvan i da sam ovdje. Lijepo je opet vidjeti stare prijatelje na okupu – rekao je Šebetić, koji sve bolje igra za francuski Tremblay.

– Zadovoljan sam prvim dijelom sezone. Klub je u sredini tablice što je nekako i bio cilj. Ono što je meni bitno jest to da imam dobru minutažu – istaknuo je Šeba.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Tremblay je u 13 utakmica osvojio 12 bodova, deset više do posljednjeplasiranog Istresa. Šebetić je na 13 utakmica postigao 51 pogodak što je prosječno četiri po susretu. Rekord mu je sedam pogodaka protiv Ivryja u kojem brani Mate Šunjić.

Japan nije bezazlen

– Drago mi je da je dobra konkurencija na mjestu desnog vanjskog pucača. Tu su Stepančić i Vranković koji su bili na posljednjim reprezentativnim akcijama. Znam da će na SP ići samo dvojica i da su oni trenutačno možda u prednosti, ali meni je to samo motiv više da se pokažem što boljim na treninzima. I ako ne odem na SP, bit će mi drago zbog njih – istaknuo je Šebetić koji je na pripreme došao pomalo bolestan.

– Uhvatila me viroza, ništa strašno – naglasio je.

Kakva je vaša prognoza skupine na SP-u?

– Imamo puno utakmica u skupini, pet. Dalje idu samo tri reprezentacije u odnosu na prošla svjetska prvenstva kada su dalje išle četiri momčadi. Na papiru nismo favoriti skupine, to su Španjolci, aktualni europski prvaci. Bitno je proći u drugi krug gdje ćemo kao i na svakom velikom natjecanju pokušati “napasti” plasman u polufinale. Opet, nekakav osnovni cilj je izboriti kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine – rekao je Šebetić.

U našoj skupini je Japan koji je u prijateljskoj utakmici odigrao 25:25 s Poljacima, i to na njihovu parketu.

– To je samo dokaz da na Svjetskom prvenstvu neće biti slabih suparnika – zaključio je Luka.

>> Pogledajte galeriju: 'Često je ozlijeđen jer se seksamo sedam do deset puta tjedno'

Luka Šebetić
1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije