Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER HAJDUKA

Leko o ispadu prema Belu: Sudac treba pomoći da partija bude dobra. One scene više nećete vidjeti

Zagreb: Trener Hajduka Ivan Leko
Marko Prpic/PIXSELL
21.07.2023.
u 17:06

'Kada si non-stop u nogometu, ne vidiš sve, ali u ovakvim trenucima vidiš da nogomet nije životno bitan. Upućujem sućut ljudima koji su u teškim problemima. Nadam se da će se što prije "rekuperati" i da će se takve stvari što manje događati' rekao je trener Hajduka Ivan Leko pa se osvrnuo na energiju koju su dobili od navijača uoči prve utakmice sezone HNL-a.

Kadrovi sa starog rukometnog igrališta RK Split u Vukovarskoj ulici u Splitu projekcija su atmosfere koja vlada u Hajduku prije polaska u Zagreb, gdje će u petak odigrati reprizu najvećeg hrvatskog derbija, ali ovaj put s Markom Livajom u vrhu napada. On je predvodio igrače i upravu kluba koja je došla kao gost na malonogometni Torcida kup i izazvala delirij, bakljadu na tribinama, a sijevale su i žestoke poruke Dinamu. Opet je razglas preuzeo Livaja.

– Nećemo puno prognozirati i obećavati, samo ćemo vam zahvaliti. Nismo osvojili Superkup, ali idemo u Zagreb još jače ovaj petak – kazao je okupljenima Livaja i potom poveo pjesmu "Samo jednu želju imam, moj živote ludi..."

Posebna emocija navijača

Ivan Leko, još jedan suspendirani hajdukovac iz zadnjeg derbija, također je s emocijama najavio vikend u Zagrebu. Izrazio je sućut obiteljima poginulih u katastrofalnoj oluji koja je pogodila sjeverozapad Hrvatske i za sobom ostavila žrtve, golemu štetu i brojna pitanja u zraku.

– Kada si non-stop u nogometu, ne vidiš sve, ali u ovakvim trenucima vidiš da nogomet nije životno bitan. Upućujem sućut ljudima koji su u teškim problemima. Nadam se da će se što prije "rekuperati" i da će se takve stvari što manje događati – rekao je trener Hajduka Ivan Leko pa se osvrnuo na energiju koju su dobili od navijača uoči prve utakmice sezone HNL-a.

– Osjećaš iskrenost, posebnu emociju navijača, svih ljudi. To nam stvara dodatnu motivaciju i odgovornost za sve nas da bismo prezentirali klub na najbolji mogući način i da bismo na terenu napravili sve za pobjede. Dinamo dominira 20 godina, ali i tome će jednom doći kraj.

Kraj je došao, tvrdi Leko, i ispadima poput posljednjeg prema sucu Belu, a kojima inače nije sklon.

– Tužan sam što se ovaj tjedan previše vremena i energije gubi na druge stvari. Mogu reći da tu priču od mene nećete više vidjeti, koliko god ja ovdje bio. Igrači trebaju biti glavni akteri, da razgovaramo o Livaji, Petkoviću, Pukštasu i Krovinoviću. Napravit ću sve sa svoje strane da nemamo ovakav tjedan. Pajač? Sudio nam je uvijek dobro, po osjećaju. Ne volim pratiti tko sudi. Sudac je tu kao partner, da pomogne da bude dobra partija.

VEZANI ČLANCI:

S Markom smo jači

Taktički neće biti naročitih promjena, kazao je Leko, pa se očekuje da će Livajin povratak u prvih 11 rezultirati Mlakarom i Sahtijem uz njega na krilima, dok obrana i veza ostaju iste. Dinamo će biti bez Luke Ivanušeca.

– Ivanušec je među tri-četiri najbolja igrača Dinama, ali mi smo jači s Markom nego bez njega. Napravili smo dobru analizu. Htjeli bismo da naši dobri momenti dulje traju, da smo u Dinamovim dobrim trenucima još stabilniji. Ogromne promjene od nas nemojte očekivati – zaključio je trener Hajduka.

Komentara 3

Avatar Detrolizator
Detrolizator
17:49 21.07.2023.

svatko je mogao vidjeti da je faul postojao i da je Leko u krivu, a siguran sam da je to naknadno pogledao i vidio sam Leko. normalan čovjek bi se ispričao, tim više što je bio 100% u krivu, ali Leko ne, opet mulja i vadi se na suca

FR
franjo
17:35 21.07.2023.

Trener ,igrači, gledatelji se trebaju ponašati kao odrasli i normalni ljudi koji vole sport i biti uzor mladima .

DM
drazen.muhvic
17:50 21.07.2023.

Sudac je najodgovornija osoba na terenu za provođenje nogometnih pravila. Sudac nije tu da se igra dobar i lijep nogomet, nego da se igra po važećim pravilima. Za dobar nogomet su zaduženi igrači i treneri. Jel' jasno stručnjakisto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije