Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savršena partija našeg reprezentativca

Kakav kompliment: MVP NBA finala mladom Hrvatu izrazio svoje divljenje

Ivica Zubac
Foto: ASHLEY LANDIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
07.08.2020.
u 11:57

Protiv Dončićevih Mavsa, Ivica Zubac nije promašio ni jedan od 10 pokušaja što je, u ovom tisućljeću (na 10 i više pokušaja), pošlo za rukom još samo šestorici igrača, a Dario Šarić je bio pokretač preokreta svojih Sunsa protiv Pacersa

Sjajnom predstavom protiv Dallasa (21 koš, 15 skokova) Ivica Zubac kompenzirao je to što je u prethodnoj utakmici, nakon odlična nastupa (18 koševa, 12 skokova), ispao tragičarem jer je krivo dodao loptu za napad iz kojeg su njegovi Clippersi trebali krenuti u napad za pobjedu.

Nakon Bookerova nemogućeg ubačaja, tu utakmicu Clippersi su izgubili od Sunsa, no zato su utakmicu protiv Dončićevih Mavericksa uvjerljivo dobili (126:111) i to na krilima sjajne igre svog hrvatskog centra. Dončić je zabio 29 koševa, ali uz 10 ubačaja iz 21 pokušaja pa je Zubac ostavio bolji dojam jer u ovom susretu nije promašio niti jedan od deset pokušaja (10-10) čime je izjednačio klupski rekord. Osim toga, u ovom tisućljeću, to je pošlo za rukom još samo Amiru Johnsonu, Clintu Capeli, Rudyju Gobertu, Tysonu Chandleru, Dwightu Howardu i DeAndre Jordanu, dakle odreda centrima. Stoga niti ne čudi da je Kawhi Leonard, najbolji igrač momčadi i MVP lanjskog NBA finala, nakon najbolje partije 23-godišnjeg Hrvata u dresu Clippersa kazao sljedeće:

- Zubac je bio nevjerojatan. Sjajno je čuvao reket od njihovih prodora, blokirao, skakao u obrani i napadu... On na parketu ostavlja sve što ima.

Zubac je u ovu utakmicu ušao s prosjekom od 8 koševa i 7,2 skokova, a njegova karijera mogla bi biti vrlo brzo fascinantna priča. Posebice ako se u NBA finalu nađu njegovih Clippersi i nekad njegovi Lakersi koji su ga se olako odrekli.

Ivičin reprezentativni kolega Dario Šarić silno se trudi ostaviti što bolji dojam u završnici sezone pa je tako u pobjedi njegovih Sunsa protiv Pacersa (114:99) sudjelovao sa 16 koševa i 8 skokova i to za samo 20 minuta na parketu. Štoviše, Šibenčanin je bio ključni igrač preokreta jer je kod 72:75 krajem treće četvrtine zabio devet od 14 koševa svojeg sastava u nizu.

- Osjećamo se sjajno, no ovo se nije dogodilo preko noći. Još od prvog tjedna u svibnju dečki rade intezivno svaki dan. Trenirali smo jako dobro i to nam se vraća. Igramo bez pritiska, slobodno - kazao je Šarić čiji Sunsi imaju četiri pobjede u nizu, ali još uvijek dvije manje u utrci s Portlandom za pravo da sa devetog mjesta razigravaju za posljednje mjesto u doigravanju u Zapadnoj konferenciji.

Ključne riječi

Komentara 1

NI
Nini istrijan
16:33 07.08.2020.

Odlicna utakmica u kojoj je Suns bio cijelo vrijemu u vodstvu sa 7-10 koseva razlike.Sest i pol minuta prije kraja su Mavsi izjednacili ali onda su Doncic i komp promasili 5 koseva za redom.Doncic nije pogodio kos ni poslije 5 minuta igre. Zubac je vladao ispod protivnickog i svog kosa i napravio 21 poen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije