Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA MLADIH

Juniori Hajduka na krilima Čuića s 2:0 pobijedili Shkendiju

Split: Prvi trening Hajduka nakon što je igrače i stožer poharao koronavirus
Ivo Cagalj/PIXSELL
30.09.2021.
u 19:46

Hajduk je imao loptu u posjedu 58 posto utakmice, ukupno je 14 puta šutirao prema vratima, od čega sedam puta unutar okvira vrata

Iako su seniori Hajduka ispali iz europskih natjecanja, tj. iz Konferencijske lige, juniori sjajno igraju u Ligi prvaka mladih. Splitska U-19 momčad pobijedila je Shkendiju s 2:0.

Na igralištu Trenažnog centra “Petar Miloševski” u Skoplju mladi su igrači Hajduka dominirali. Prvi pogodak postigao je u 28. minuti Čuić, kojemu je asistirao Antunović. Isti napadač bio je u 55. minuti strijelac i drugog pogotka. Primio je dugu loptu, okrenuo se na 16 metara i krasnim lobom zabio za 2:0. Gostovanje u Makedoniji bilo je produktivno i trener bijelih Marijan Budimir može biti zadovoljan.

Hajduk je imao loptu u posjedu 58 posto utakmice, ukupno je 14 puta šutirao prema vratima, od čega sedam puta unutar okvira vrata. Shkendija je držao loptu 42 posto utakmice te uputio samo dva udarca prema mreži, od kojih jedan unutar okvira vrata. Prvi je to od dva ogleda tih momčadi, a uzvrat će se igrati u Splitu 20. listopada. Ukupni pobjednik igrat će s ukupnim pobjednikom susreta između Daugavpilssa i Minska. Minsk je u prvoj utakmici pobijedio s 4:0.

Liga prvaka mladih podijeljena je na dva dijela. U prvom dijelu igraju 32 momčadi kao u Ligi prvaka te su također raspoređene u osam skupina. U drugom, Hajdukovu dijelu igraju još 32 momčadi, ali nokaut-sustavom. U tom su dijelu juniori koji su osvojili prvenstva svojih država, ali njihovi seniori nisu se plasirali u LP. Hajduk mora proći dva kola da bi izborio plasman među 24 najbolje momčadi. Zatim osam klubova iz Hajdukova dijela ždrijeba igra protiv osam drugoplasiranih iz prvog dijela ždrijeba, a pobjednici ulaze u osminu finala, gdje ih čekaju prvoplasirani iz prvog dijela ždrijeba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije