Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka pokazao što je kult reprezentacije

Izbornik Zlatko Dalić neke će igrače morati prekrižiti iz reprezentacije!

Osijek: Hrvatska protiv Austrije u nogometnoj utakmici Lige nacija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
03.06.2022.
u 22:36

Izbornik Dalić u ove će četiri utakmice dobiti odgovor s kojim igračima najozbiljnije računa za Katar, a koje će prekrižiti za nastup na Svjetskom prvenstvu. Neke je možda i već danas prekrižio.

Teza da su utakmice Lige nacija nepotrebne i promašene ustvari je potpuno pogrešna. Pokazala je to i večerašnja utakmica u Gradskom vrtu s Austrijom (0:3). Pokazala je nažalost da neki igrači ne zaslužuju mjesto u prvih 11 Hrvatske, ni igrom ni voljnim momentom.

Koliko god naporno bilo na kraju sezone igrati četiri utakmice u 10 dana, jednako kao hrvatskim bilo je i austrijskim igračima, jer i oni igraju u vrhunskim klubovima. Izbornik Dalić u ove će četiri utakmice dobiti odgovor s kojim igračima najozbiljnije računa za Katar, a koje će prekrižiti za nastup na Svjetskom prvenstvu. Neke je možda i već danas prekrižio.

Baš na ovakvim "nevažnim" utakmicama gradi se kult reprezentacije, jer unatoč umoru daješ, odnosno moraš dati sve za pobjedu svoje momčadi. Taj zanos u Gradskom vrtu neki naši igrači nisu pokazali. Pokazao ga je sigurno Mateo Kovačić, kojeg smo nekoliko puta vidjeli kako sprinta i baca se na svaku loptu, iako je iza njega užasno naporna sezona u Engleskoj ligi. Kult reprezentacije je i kada Luka Modrić kod 0:3 želi ući s klupe i pomoći suigračima.

Imperativ ovosezonske Lige nacija je izbjeći posljednje mjesto, a sada se jako optimistično čini da se možemo uključiti u borbu za prvo mjesto, koje donosi završnicu Lige nacija. Neće nam biti lako, ali još stignemo ispraviti kiks s Austrijom.

U naredne tri utakmice sigurno najbitnija stvar je izbjeći ozljede vrlo umornih igrača, no utakmica s Austrijom, Danskom, te dvaput Francuskom dat će brojne odgovore našem izborniku. Bit će mu sigurno jasnije tko je bliže reprezentativnoj jedinici (Livaković ili Ivušić), vidjet će tko će od stopera iz drugog plana (Šutalo, Erlić, Pongračić) najbolje odgovoriti na njegove zahtjeve, a nadamo se da će u preostale tri utakmice vidjeti na djelu i oporavljenika i povratnika Šimu Vrsaljka.

Mjesta za SP je samo 23, Dalić ima 15 sigurnih putnika, a na ostalima je da se dokažu. I sigurni smo da na konačnoj listi neće biti popusta ni za koga, pa čak ni senatore poput Lovrena i Vide, kao niti za Vlašića ukoliko se ne izbori za klupsku minutažu. U Katar će najboljih 23.

Ako gledamo večerašnju utakmicu, Dalić je dobio odgovor da je Kovačić također postao vođa reprezentacije, a dobio je i potvrdu da će se morati najviše namučiti da uigra pouzdani stoperski par. U iduće tri utakmice slika će mu biti još jasnija, pogotovo kada šansu da i igračima iz drugog plana.

A sada slijedi Francuska, "crna mačka" vatrenih. S trikolorima smo dosad igrali osam puta, još smo bez pobjede, uz dva remija i šest poraza. Može li se taj crni niz prekinuti na Poljudu?

>> Pogledajte navijače u Osijeku

 

Komentara 88

ST
stefj
22:42 03.06.2022.

Totalni promašaj Dalića s ovom postavom, od golmana na dalje. Čak je postavio igrače kojima ne odgovara ovakav stil igre, npr. Kramarić opet izgubljen, Pašalić bolje da nije niti došao na utakmicu, Livaković je ipak bolji golman, puno bolji, Majera se gura na krilo samo da bi Pašalić igrao, itd... Ovo je bio totalan promašaj, a Austrija nije neka jaka reprezentacija, ispalo je da smo 2 koplja ispod njih... Loše Dalić, jako, jako, ali baš jako loše...

IC
icro
22:44 03.06.2022.

Horor. Ako se ovako igra obrana za Hrvatsku uzalud sto Modrića naprid.

BI
billynik
22:44 03.06.2022.

Dalić treba prekrižiti sebe jer on je najveći krivac što Hrvatska od Rusije ne izgleda i ne igra nikako. Čovjek je najveći srećko na svijetu, pored svih blamaža i poraza on i dalje ima potporu saveza a i većine novinara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije