Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Olić

Dinamova pobjeda odjeknula je u Njemačkoj, a nisam iznenađen Čačićevim pozivom

Ivica Olić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
24.09.2015.
u 13:25

- Izbor Čačića je dobar potez, nisam surađivao s njim, ali on je iskusan stručnjak

Iako su se čuli glasovi da novi izbornik Ante Čačić za utakmice s Bugarskom i Maltom neće zvati "senatore" Olića i Pranjića, to se ipak nije dogodilo. Čačić je na popis uvrstio obojicu igrača, koji još uvijek mogu dati opipljiv pojedinačni doprinos u kvalifikacijama za EP. A u telefonskom razgovoru Ivica Olić nam je o izboru Čačića za izbornika rekao:

– Vjerujem da je Izvršni odbor povukao dobar potez, te da ćemo ostvariti cilj i plasirati se na EP. Nisam surađivao s Čačićem, ali njegov životopis govori da je iskusni nogometni stručnjak, a Joe Šimunić mi je najljepšim riječima govorio o njegovu radu – kaže Olić.

Jezivo ozračje

Jeste li možda mislili da nećete biti pozvani, budući da zbog žutih kartona ne možete igrati s Bugarima, a k tome niste igrali posljednjih pet utakmica za HSV?

– Ne, očekivao sam poziv, jer igramo dvije utakmice uzastopno i znam da je izborniku potreban svaki igrač.

Jeste li, nakon neuspjeha u Azerbajdžanu i Norveškoj, optimistični uoči okršaja s Bugarima i Maltežanima?

– Siguran sam da ćemo dobro obaviti posao. Ali, neće biti lako, posebno protiv Bugara, ta će se utakmica igrati u jezivom ozračju, bez gledatelja, tako je ružno bilo i u Splitu s Italijom. Nadam se da ćemo osvojiti svih šest bodova, a budući da ne ovisimo sami o sebi, priželjkujem da nam Talijani pomognu kako bismo izravno otišli u Francusku.

Jeste li analizirali neuspjehe u Bakuu i Oslu?

– Za sve je kriv remi s Azerima! U tu smo utakmicu ušli opuštenije nego inače, mislili smo da ćemo lako osvojiti tri boda i s osmijehom na licu krenuti u Oslo. Ali, iznenadio nas je silno borbeni domaćin i zasluženo je osvojio bod. Nismo se uspjeli oporaviti od tog šoka ni tri dana kasnije. U dvoboj s Norvežanima ušli smo s mišlju da ne izgubimo, a onda obično stiže poraz. Najviše me boli što smo izgubili praktički bez ispaljenog metka! Može se izgubiti utakmica, ali mi imamo kvalitetne igrače i momčad koja u igri protiv svakoga može stvoriti pet-šest prilika! A to nismo učinili.

Kakav je vaš status u HSV-u? Zašto ne igrate?

– Eh... Trener o tome odlučuje. Posljednji sam put ovako grijao klupu u Bayernu, pa sam otišao u Wolfsburg. Imao sam na startu sezone dosta problema s leđima, no sad sam zdrav i teško proživljavam sjedenje na klupi. Možda sam i pogriješio što ljetos nisam promijenio sredinu, iako sam imao dobre ponude. No, ne budem li igrao, sigurno ću na zimu otići iz Hamburga, jer ne mislim ugovor odraditi na pričuvnoj klupi!

Najbolji u Europi

Imali ste opciju odlaska u SAD, je li to još aktualno?

– Odlazak u SAD bio je jedna od opcija, sad ne razmišljam o tome. Mnogo toga ovisi o reprezentaciji – plasiramo li se na EP, tada bih ostao u Europi, kako bih bio na oku izborniku!

Kako ste doživjeli Dinamovu pobjedu nad Arsenalom u Ligi prvaka?

– Uh, bio sam silno ponosan, kao i svi Hrvati i dinamovci u Njemačkoj! Čestitam dečkima, imalo je to golemoga odjeka u Njemačkoj.

Dinamo je u utorak gost Bayerna u Münchenu, čudesni Lewandowski zabio je Wolfsburgu pet golova u samo devet minuta?

– Ni na treningu, kad ostanete sami s vratarom, nije lako zabiti pet golova u 540 sekundi! A čovjek je zabio peticu doprvaku! Lewandowski je za mene trenutačno najbolji europski napadač, sjetimo se da je i Realu zabio četiri gola u dresu dortmundske Borussije!

A u Allianz Areni plavi moraju biti opušteni i trebaju učiniti sve kako bi primili što manje golova. Jer, taj bavarski stroj je čudovišan kad krene, ne zna stati...

– Bayern će igrati najbolje što može, želi što prije osigurati plasman u daljnje natjecanje i Dinamo će biti na velikim iskušenjima – smatra Ivica Olić.

>>Najveća prijetnja Dinamu: Prije 7 godina bio je "drvo", a karijeru mu je odredio vulkan

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije