Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Hrvatska je trenutačno najbolja treća! A u playoffu ne može na Nizozemsku, Tursku, Rusiju...

Mateo kovačić i Luka Modrić
Sanjin Strukic/Pixsell
06.09.2015.
u 21:38

Kako će Norveška gotovo sigurno pobijediti Maltu kod kuće, Hrvatska ne može biti druga bez obje pobjede. A s tih šest bodova dovoljno nam je da Norveška ne pobijedi Italiju, jer kockasti su međusobno bolji od Norvežana, što odlučuje ako su momčadi bodovno izjednačene.

Hrvatska nogometna reprezentacija današnjim si je porazom (2:0) kod Norveške debelo zakomplicirala šanse za plasmanom na Europsko prvenstvo u Francuskoj. Izabranici Nike Kovača sada ne ovise sami o sebi, već uz dvije pobjede (Bugarska u Zagrebu i Malta vani), trebaju dočekati jedan kiks Norveške. A ta će reprezentacija prvo ugostiti Maltu, a onda gostovati kod Talijana u Rimu, piše Goal.

Kako će Norveška gotovo sigurno pobijediti Maltu kod kuće, Hrvatska ne može biti druga bez obje pobjede. A s tih šest bodova dovoljno nam je da Norveška ne pobijedi Italiju, jer kockasti su međusobno bolji od Norvežana, što odlučuje ako su momčadi bodovno izjednačene.

No, šanse za plasmanom na Europsko prvenstvo neće biti izgubljene niti ostanu li kockasti na trećoj poziciji. Tada bi s još osam trećeplasiranih išli u dodatne kvalifikacije, ili bi kao najbolja trećeplasirana reprezentacija kvalifikacija izravnim putem osigurali Europsko prvenstvo. A prema sadašnjoj ljestvici trećeplasiranih ekipa - sve je moguće.

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija održat će se 18. listopada, utakmice će se pak odigrati sredinom studenoga. Prvi su dvoboji na rasporedu između 12. i 14. studenoga, uzvratne će se utakmice odigrati tri dana kasnije. Točnije, 15. ili 17. studenoga...

I u dodatnim će kvalifikacijama biti nositelja. Oni će se dodijeliti prema Uefinim koeficijentima, pa je gotovo sigurno da bi Hrvatska i u tom slučaju imala status nositelja. I tako bi izbjegla mogućnost dvoboja s Nizozemskom koja bi do kraja kvalifikacija mogla dohvatiti treću poziciju...

Veliko će pitanje ovdje će biti i situacija s oduzetim nam bodom. Hoće li nam taj isti bod biti oduzet i na ljestvici trećeplasiranih reprezentacija ili se samo "računa" na konačnoj ljestvici? Taj će se odgovor čekati iz Uefe. Koja najprije mora riješiti žalbu HNS-a...

Na ljestvici najboljih trećeplasiranih reprezentacija nama se ne bi gledali rezultati s Maltom. Gotovo sigurno posljednjeplasiranom selekcijom skupine H. Jednostavno, skupina I ima samo pet reprezentacija, pa se trećeplasiranim momčadima iz svih drugih skupina neće gledati rezultati sa zadnjim momčadima.

Sada je teško pisati o ljestvici trećeplasiranih reprezentacija, ali jasno je kako će se Hrvatska tu naći pri samome vrhu. Za sada na toj ljestvici imamo 12 bodova, ali iz čak sedam odigranih utakmica. Najbolji su Ukrajinci s istim brojem bodova iz šest odigranih dvoboja.

No, tu će biti još mnogo promjena. Najveće se očekuju baš u skupini B gdje bi posljednjeplasirana Makedonija mogla dostići Luksemburg i Bjelorusiju, a to bi sasvim promijenilo cjelokupne brojke. Također, ako u skupini F Grčka dohvati Farske Otoke mijenjat će se i situacija te skupine...

Trenutačno stanje trećeplasiranih selekcija

Hrvatska 12 bodova (7 utakmica, 14:5)
Ukrajina 12 bodova (6 utakmica, 11:3)
Albanija 11 bodova (5 utakmica)
Mađarska 11 bodova (6 utakmica)
Rusija 10 bodova (6 utakmica)
Izrael 7 bodova (6 utakmica)
Turska 6 bodova (6 utakmica)
Irska 6 bodova (5 utakmica)
Estonija 6 bodova (5 utakmica)

> O hrvatskoj reprezentaciji čitajte i na portalu Goal.com

>> Kovač: Zašto se ne bacamo na glavu? Pitajte igrače!

>> Norveška razbila blijedu Hrvatsku! Odavno nismo bili tako poniženi

>> Pogledajte kako je Darijo Srna odletio u prazno kod gola Norveške!

>> 'Ispričavamo se navijačima, znamo da smo podbacili'

Komentara 27

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:09 06.09.2015.

jeb'le vas kalkulacije.... tjerajte diletanta sa klupe.... Srna već 2-3 godine nije zaslužio poziv, a nekmoli da igra za repku... Mandžo - van forme... na klupu do daljnjeg...

Avatar Zizou10
Zizou10
21:51 06.09.2015.

Beskrvnici

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
22:47 06.09.2015.

Sramota....iz jasne pozitivne pozicije i prvog mjesta u skupini ova momčad sazdana od jadnih nemotiviranih egoista i izdajnika domovine (jedino se tako može objasniti njihovo grozno nezalaganje i igra u kojoj su katastrofalno izgubili prednost u kvalifikacijskoj skupini) dovela nas je do sirotinjskog kalkuliranja i ciganjenja, nagađanja i nadanja u tuđe kikseve... sram ih sve može biti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije