Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Norveška razbila blijedu Hrvatsku! Odavno nismo bili tako poniženi

Norveška - Hrvatska
Foto: Reuters
1/6
06.09.2015.
u 18:30

Berget je bio norveški Messi. Dvaput se poigrao sa Srnom, cijelu obranu izbacio lažnjakom i zabio dva pogotka za pobjedu

Nikada nisam pomislio kako ću, pišući o nogometu, ikada napisati sintagmu o ‘norveškoj kreativnosti i hrvatskoj 'borbenosti i trci’. No, danas nam je izbornik Niko Kovač i to omogućio. A mogla bi se uskoro kovati i ona: Nakon Osla, Kovač ostao bez posla...' Hrvatska nogometna reprezentacija u Oslu je izgubila od Norveške 0:2 i bitno si zakomplicirala situaciju u kvalifikacijama za EP. Više ne ovisimo sami o sebi glede izravnog plasmana. Nešto očito ozbiljno ne štima u ovoj Kovačevoj postavci, a to je potvrdio i sam izbornik nakon utakmica kada je opalio po igračima:

- Pitajte njih zašto se ne bacaju na glavu.

Norvežani diktirali ritam

Jer, u samo tri dana vatreni su odigrali dvije katastrofalne utakmice. S tim da je predstava u Oslu bila negledljiva, očajna, razočaravajuća. Zadnji put izgubili smo prije dvije godine od Škotske 0:2, a teško se sjetiti kada nas je neka reprezentacija skromnijih tehničkih mogućnosti tako posramila kao što su to učinili Norvežani.

U odnosu na utakmicu s Azerbajdžanom Niko Kovač je protiv Norvežana ponudio nešto izmjenjeniju taktičku varijantu. No, opet smo se, baš kao i u Bakuu, dugo tražili. Norveška je izgledala kao momčad koja diktira ritam iako nam u prvih pola sata nisu ozbiljnije zaprijetili.

Nažalost, niti Hrvatska nije bila opasna. Igrali smo bez bilo kakvog rizika ali i bez jasne vizije. Preskakanjem igre, što nikada nije bila karakteristika naše reprezentacije.

U takvim okolnostima već je u ranoj fazi utakmice bilo jasno da će nam za pobjedu trebati nekakav individualni potez, niti jedno ni drugo nije došlo.

A kako je Mandžukić s tri prilike uraganski otvorio nastavak susreta činilo se da ćemo u nastavku gledati potpuno drugačiju Hrvatsku. Možda bi tako i bilo da je jedan od tri Mandžukićeva pokušaja u tri minute završio u norveškoj mreži. Ovako, već u 51. minuti Norveška je došla do pogotka. Nakon gužve lopta je na suprotnoj vratnici došla do Bergeta koji je lažnjakom izbacio Darija Srnu i pogodio s pet metara u bliži kut. Dojam je da je naš vratar Danijel Subašić mogao bolje reagirati. A pogotovo prije njega Darijo Srna.

Neumoljivi Berget

A kako nas je mađarski sudac Viktor Kassai počastio u 65. minuti od našeg saveza bi mogao dobiti barem zahvalnicu. Soderlund je pobjegao sam prema našim vratima, nakon Modrićeve pogreške, s leđa ga je srušio Vrsaljko. Kao zadnji igrač, sa žutim kartonom, trebao je biti isključen. No, Mađar to nije učinio i prolongirao je neminovan poraz. Čija je potvrda stigla u 69. minuti kada se Berget opet poigrao s našom obranom na lijevoj strani. Opet je izbacio Srnu lažnjakom, a njegov je udarac pokušao blokirati Ćorluka, no samo je prevario Subašića i lopta se opet zakoprcala u našoj mreži za 2:0 Norvežana.

>>Otkaz Kovaču? Dajte nam vremena, uzdrmani smo

>> Kovač: Zašto se ne bacamo na glavu? Pitajte igrače!

>> Pogledajte kako je Darijo Srna odletio u prazno kod gola Norveške!

Komentara 346

Avatar Melankolija
Melankolija
18:45 06.09.2015.

Dugo ovako nismo bili losi.

DU
Deleted user
18:24 06.09.2015.

vatreni igraju dosad ko vatrica.

AL
altec
18:39 06.09.2015.

dosadno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije