Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP za srednje škole

Hrvatska izgubila od Srbije tricom u posljednjoj sekundi

SP za srednje škole
Foto: VL
1/6
05.05.2017.
u 15:16

Košarkašice 3. gimnazije u razigravanju od 5. do 8. mjesta igrale su protiv Njemačke, ali bez pomoći suigračica, Nika Muehl (15 poena) i Lucija Marić (11 poena), nisu mogle više od konačnih 26:51

Šesti dan Svjetskog prvenstva u košarci za srednje škole u Poreču donio je dramatičan dvoboj košarkaša Hrvatske i Srbije (62:65) te uvjerljivi poraz košarkašica Hrvatske od Njemačke (26:51). 

Igrala se treća četvrtina kada su košarkaši 3. gimnazije iz Zagreba imali 12 koševa zaostatka protiv srednjoškolaca iz Novog Sada. Međutim, izabranici Borisa Gnjidića se nisu predavali već su agresivnijom obranom i boljim šutom izvana iz napada u napad smanjivali zaostatak.

Polaganjem Šebalja u posljednjoj četvrtini Hrvatska je izjednačila rezultat, a kada je Maloča 21 sekundu prije kraja izborio dva slobodna bacanja kod minus jedan (61:62), činilo se da bi Zagrepčani mogli doći i do potpunog preokreta. Prvo slobodno je pogodio, drugo promašio, ali i uhvatio skok u napadu. Međutim, u tom trenutku neiskustvo ga je povuklo na pokušaj polaganja pored trojice, nije pogodio i Srbija je imala posljednji napad.

Hrvatska je napravila taktički prekršaj četiri sekunde prije isteka vremena, a tada Srbija lijepom akcijom dolazi do otvorenog šuta na krilu, kojeg gosti pogađaju s istekom vremena za slavlje u Poreču i odlazak u borbu za 5. mjesto na svijetu. Hrvatska će za 7. mjesto igrati u subotu protiv Danske.

Košarkašice 3. gimnazije u razigravanju od 5. do 8. mjesta igrale su protiv Njemačke, ali bez pomoći suigračica, Nika Muhl (15 poena) i Lucija Marić (11 poena), nisu mogle više od konačnih 26:51. Šesta utakmica u šest dana ostavilo je naše košarkašice bez snage, a u subotu slijedi i borba za 7. mjesto protiv Mađarske.

Komentara 2

DU
Deleted user
19:03 05.05.2017.

Opet?Pa dokle vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije