Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezaboravni kapetan

Srpski portal izabrao: Dražen najbolji košarkaš u povijesti Europe

Dražen Petrović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
04.05.2017.
u 14:16

- Ovo je već treći, takav, internetski izbor u kojem je Dražen pobijedio bez obzira na to što on svoju igračku karijeru nije dovršio - kazala nam je Draženova majka Biserka.

Čitatelji srpskog portala B92 izabrali su Dražena Petrovića za najboljeg pojedinca u europskoj košarkaškoj povijesti. Lista ponuđenih imena sadržavala je 25 imena košarkaških legendi, a nakon mjesec dana on-line glasovanja i prikupljenih preko 53 tisuće glasova, nezaboravni kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije izabran je za najboljeg sa 12.526 glasova.

Na drugom mjestu našao se Draženov rođak, po očevoj liniji, Dejan Bodiroga (9.644) dok je treći Nijemac Dirk Nowitzki sa 9.119 glasova. Četvrti je, u tom neformalnom izboru, bio pokojni Radivoj Korać (5.160), a peti aktualni srpski izbornik Aleksandar Đorđević (4016).

- Ovo je već treći, takav, internetski izbor u kojem je Dražen pobijedio bez obzira na to što on svoju igračku karijeru nije dovršio - kazala nam je Draženova majka Biserka.

Zanimljivo je da je u tom izboru genijalni Krešimir Ćosić dobio samo 909 glasova što ipak govori i o profilu glasača, a riječ je mahom o mlađim ljudima, korisnicima interneta, koji nisu imali prilike na djelu gledati i Ćosićevu košarkašku genijalnost.

Komentara 1

Avatar Srbinator
Srbinator
22:33 16.06.2017.

i ni slovo od Sabonisa, Kukoca itd. nema sta, vrko objektivna anketa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije