Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU PROVELI MJERE

Hrvat opisao život u paklu Bjelorusije: Bojim se...

Bjelorusija
Foto: Pixsell/Reuters
15.04.2020.
u 19:31

- Dok je većina Europe u karanteni, tu još nisu provedene restriktivne mjere. No, vrijeme će pokazati jesu li bili u pravu ili u krivu

U Bjelorusiji je trenutačno u tijeku nogometno prvenstvo, a odbojkaši čekaju zeleno svjetlo da i oni krenu. No, za razliku od većine europskih odbojkaških klubova, u Bjelorusiji svi klubovi treniraju normalno svaki dan. Među njima je i Šahtar iz Soligorska čiji je član hrvatski reprezentativac Ivan Raič koji je početak sezone odradio u zagrebačkoj Mladosti. Nakon ispadanja iz Lige prvaka, Raič je otišao u Bjelorusiju. Soligorsk ima oko 100.000 stanovnika, a nalazi se u Minskoj pokrajini, udaljen 130 kilometara južno od Minska. Soligorsk je grad osnovan 1958. godine, a poznat je po proizvodnji najboljeg kalijevog gnojiva.

 - Narod u Bjelorusiji živi potpuno drugačijim načinom života nego kakvim sam navikao, no ovo mi nije prva sezona u inozemstvu tako da sam se vrlo brzo prilagodio. Bjeloruski odbojkaški savez još nije otkazao prvenstvo, treniramo istim intenzitetom kao i inače, bez mjera predostrožnosti, dok čekamo nove odluke bjeloruskih vlasti. Bojim se da bjeloruska vlada nije pravovremeno reagirala, dok je većina Europe u karanteni, tu još nisu provedene restriktivne mjere. No, vrijeme će pokazati jesu li bili u pravu ili u krivu. Zapravo, puno je lakše trenirati dok traje ova pandemija, vrijeme mi puno brže prolazi i ne stignem razmišljati o trenutnoj situaciji u svijetu. Treniramo redovito, imamo svoju dvoranu pa ne dolazimo u kontakt s ostalima. Jedino su nas savjetovali da ne izlazimo van, osim u dućane, gdje nosim masku i rukavice – istaknuo je Raič.

Kako prolaze dani u gradu koji je 1500 kilometara udaljen od Zagreba?

 - Kao što sam već rekao, treniramo kao i inače, no kako nema utakmica imam puno više slobodnog vremena. To vrijeme provodim s obitelji ili igrajući videoigre s prijateljem i suigračem, Tsimafei Žukoskim.

Hrvatsku čekaju europske kvalifikacije za Eurovolley 2021., protiv Nizozemske i Švedske. Što možemo očekivati?

- Prvo moramo izboriti pobjedu protiv koronavirusa, da bismo se nakon toga mogli usredotočiti na naš glavni cilj, a to su kvalifikacije i plasman na Europsko prvenstvo. Još uvijek nemam planova za iduću sezonu. Kada se situacija smiri, razgovarat ću s agentom u vezi planova za sljedeću sezonu – zaključio je Raič.

Ključne riječi

Komentara 14

ZG
zgb1
20:47 15.04.2020.

"život u paklu Bjelorusije" ... smece od nounara...

Avatar GeniKameni
GeniKameni
22:45 15.04.2020.

Lukasenko je car! Ako "ugledni" zapadni mediji nekog razapinju "na sva zvona", onda ne trebas sumnjati u to da se oteo njihovoj kontroli... I to apsolutno znaci da ne treba vjerovati onome sto je napisano o doticnoj osobi.

KE
keckin37
20:54 15.04.2020.

Ti nisi normalan. Tebi su nacisti za sve krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije