Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doba korone

Hoće li njemačka liga ponovno srušiti rekorde gledanosti?

Union Berlin - Bayern
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
23.05.2020.
u 08:32

Iako u tom ogledu nema velikana, važan susret na vrhu ljestvice odigrat će i trećeplasirani Mönchengladbach te petoplasirani Leverkusen. Dvoboj mladih i poletnih momčadi mogao bi biti presudan u borbi za mjesta u Ligi prvaka

Nakon rekordnog prvog vikenda pri povratku na terene na redu je još jedan vikend utakmica u Bundesligi. Prvu jaču europsku nogometnu ligu koja je nakon pandemije nastavila s održavanjem utakmica u prvom je vikendu pratilo dvostruko više ljudi nego inače (6,5 milijuna na Sky Sportsu), a pretpostavlja se da će slično biti i ovaj vikend budući da i dalje u vrhunskom nogometu nemaju konkurenciju. Pred tim golemim brojem gledatelja na TV-u, kojih nema na tribinama, najzanimljivije će biti svjedočiti ogledu šestoplasiranog Wolfsburga, koji će u Volkswagen Areni dočekati drugoplasiranu Borussiju Dortmund koja melje sve pred sobom i želi smanjiti zaostatak od četiri boda za Bayernom na vrhu ljestvice.

Momci iz Dortmunda vratili su se u ritam utakmica s autoritetom, svladavši svoje vječne rivale Schalke s 4:0, dok su vukovi u posljednjim sekundama utakmice osigurali tri boda na teškom gostovanju u Augsburgu. Kao i u toj utakmici, za Wolfsburg bi na terenu od prve minute trebali zaigrati i Josip Brekalo i Marin Pongračić. Dok Dortmund lovi Bayern na vrhu, Wolfsburg se bori pri očuvanju šestog mjesta koje vodi u Europu, tako da Haalandu, Reusu, Sanchu i ekipi neće biti jednostavno.

S druge strane utrke za naslov, Bayern će na Allianzu ugostiti ove sezone neprepoznatljivo slab Eintracht. Nakon što je rutinski i s lakoćom svladala Union (2:0), momčad Hansa Flicka na umu ima samo jedno – pobjedu, a u tome bi joj mogao pomoći i naš Ivan Perišić, koji je dobio pet minuta u prošlom kolu. Eintracht je znao iznenaditi Bavarce, ali teško je dati ikakve šanse momčadi koja u zadnja četiri ligaška ogleda nema pobjede te ima gol-razliku 2:13.

Iako u tom ogledu nema velikana, važan susret na vrhu ljestvice odigrat će i trećeplasirani Mönchengladbach te petoplasirani Leverkusen. Dvoboj mladih i poletnih momčadi mogao bi biti presudan u borbi za mjesta u Ligi prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije