Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJENE PODSKUPINE

Hajduku otvoren put do skupine EL, Rijeku čekaju Sevilla i Bešiktaš!

Rijeka - Inter
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
04.08.2018.
u 16:42

Utakmice playoffa igraju se 23. i 30. kolovoza.

Hajduk i Rijeka u četvrtak tek trebaju odigrati prve utakmice trećeg pretkola Europske lige, a Uefa je već odredila njihove potencijalne protivnike u idućoj fazi, piše Goal.

Naime, na svojim službenim stranicama, Uefa je objavila podskupine za ždrijeb playoffa koji će se održati u ponedjeljak u Nyonu.

Rijeka će tako, ako prođe norveški Sarpsborg, u četvrtom pretkolu Europske lige igrati protiv boljeg iz sljedećih ogleda:

Pyunik (ARM) v Maccabi Tel-Aviv (IZR)
Beşiktaş (TUR) v LASK (AUS)
Jagiellonia Białystok (POL) v Gent (BEL)
Sevilla (ŠPA) v Žalgiris Vilnius (LIT)

>> Pogledajte i koji bi vatreni mogli promijeniti klubove

Dok će Hajduk u slučaju prolaska FCSB igrati protiv bolje momčadi sljedećih parova:

Apollon Limassol (CIP) v Dinamo Brest (BGR)
Hapoel Haifa (IZR) v Atalanta (TAL)
Ufa (RUS) v Progrès Niederkorn (LUX)
Slovan Bratislava (SLČ) v Rapid Wien (AUS)

Najveći izazov za Rijeku bila bi Sevilla i Vidin Bešiktaš, no Kek je prije četiri godine dokazao da zna kako igrati protiv renomiranih Španjolaca, odigravši na Kantridi 2:2, dok je Sevilla kod kuće slavila minimalnu 1:0 pobjedu. Također, Rijeka je izbjegla mogućnost igranja protiv Partizana obzirom da niti jedna momčad nije bila nositelj.

Potencijalni suparnik je i izraleski Maccabi Tel Aviv koji je izbacio Hajduk na Poljudu nakon penala prije dvije godine, također u playoffu, te Gent u kojem se još uvijek nalazi njihov bivši heroj Franko Andrijašević te drugi golman hrvatske reprezentacije Lovre Kalinić.

Hajduku je, praktično, otvoren put do skupina Europske lige jer se od navedenih momčadi jedina, uvjetno rečeno, neprolazna čini Atalanta koja je u prošlom kolu s 8:0 pregazila Sarajevo. Potencijalni protivnik Hajduka je i ciparski Apollon u kojem je njihov bivši napadač Anton Maglica te stari znanac Slovan koji ih je eliminirao prije tri godine.

Utakmice playoffa igraju se 23. i 30. kolovoza.

Ključne riječi

Komentara 3

NM
nemirno more
18:23 04.08.2018.

hajduku otvoren put...od poljuda do rive i nazad...novinaru što je tebi...udarila te ova toplota...pa koga gajduk može pobijediti od nabrojanih ekipa...

Avatar southman
southman
18:54 04.08.2018.

Hajduk realno ne može niti preko ijedne navedene ekipe. Ali ona oranica od Poljuda mu daje ipak nekakve izglede. Važno je da kući ne primi gol !

DH
dalibor.hren
17:07 06.08.2018.

Hajduku je otvoren put? Kuda, kamo??? Pred Hajdukom je Steaua!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije