Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasistički ispadi

Hajduk se ispričava zbog rasizma igrača: Više se neće ponoviti

Hajduk Cibalia (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
17.06.2013.
u 21:24

– Izražavamo duboko žaljenje zbog svega što se, kako je navedeno u službenom zapisniku, događalo tijekom utakmice četvrtzavršnice Kvarnerske rivijere – stoji u isprici Hajduka upućenoj Rijeci.

Iz Poljuda je upućeno priopćenje s isprikom i glancanjem imidža, ali ti mladići koji su vulgarno vrijeđali na rasnoj osnovi nisu kažnjeni?! Nadamo se, samo zasad...

Rasistički ispadi, crveni kartoni, svega je bilo u dvoboju u kojem su juniori Hajduka izgubili od nigerijske Abuje na Kvarnerskoj rivijeri. Iz Poljuda su zbog ponašanja svojih igrača poslali ispriku Rijeci.

– Poštovani sportski prijatelji, Hajduk najoštrije osuđuje i ograđuje se od svakog oblika vrijeđanja i diskriminacije na osnovi rasne, nacionalne, vjerne i svake druge pripadnosti. Izražavamo duboko žaljenje zbog svega što se, kako je navedeno u službenom zapisniku, događalo tijekom utakmice četvrtzavršnice Kvarnerske rivijere – stoji u isprici Hajduka upućenoj Rijeci. Splićani ističu kako visoko na ljestvici svojih vrijednosti i kriterija čuvaju ljudske i profesionalne kvalitete.

– Tijekom 102-godišnje prošlosti kluba s Poljuda, ali i danas, bijeli dres među najomiljenijim igračima nosili su nogometaši različitih nacionalnih, vjerskih i rasnih pripadnosti. Nadamo se da se takav slučaj neće ponoviti – poručuju iz Hajduka.

>> Kako se vodi lopta i dribla, mlade igrače u Hajduku uči žena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije