Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Brkljača: 'Ova Engleska je favorit prvenstva, mogu složiti tri dobre momčadi'

13.06.2021.
u 16:26

Utakmicu Engleske i Hrvatske komentirali su bivši nogometaš Mario Brkljača i sportski novinar Večernjeg lista Željko Janković

Hrvatska nogometna reprezentacija je prvi put otvorila porazom Europsko prvenstvo. Bolja je bila Engleska 1:0 golom Sterlinaa u 57. minuti.Utakmicu  je s nama pratio  proslavljeni nogometaš Mario Brkljača. S Brkljačom smo razgovarali u Rougemarin Parkua još jedan sugovornik bio je i sportski novinar Željko Janković.

16:55 Kraj utakmice: Engleska slavila 1:0

- Ta njihova transformacija u kojoj oni imaju 5-6 igrača od 17-20 godina koji su im okosnica sustava i kojima pomažu igrači kao Sterling i kao Kane su presudili. Engleska dobra, puno bolja od nas - kaže Janković.

- Izbornik ima uvid u stanje igrača, zna tko mu što može dati u određenoj poziciji. Ne treba tu raditi polemike, mislim da je više stvar njihovih prednosti, nego naših slabosti. Oni su doista sada favoriti ovoga prvenstva s ovakvom momčadi koja je svestrana. Možete složiti tri momčadi. 

16:00 Na poluvremenu se Hrvatska drži 0:0.

Engleska je goropadno otvorila utakmicu i do 25. minute je bila samo ona na terenu - kaže Brkljača.

- Mi smo bili malo skromni. Najviše problema nam je stvarao Sterling tim ulascima u sredinu što je rezultat loše komunikacije Vrsaljka i  Brozovića, tako da nakon auta iz 6. minute je Foden pogodio stativu, a i Philipsa isto moramo izdvojiti. Njih dvojicu kao prva imena susreta. 

- Nakon 25. minute smo se mi stabilizirali, ali fali realizacija ideje s Rebićem, fali dubine i imamo problem u toj komunikaciji i mislim da će izbornik imati što reći na poluvremenu. 

- Oni izgledaju autoritativno u toj fazi napada. Mount i Phillips drže sve konce u igri u sredini. Ti mladi igrači postaju stupovi igre engleske reprezentacije. Ti igrači, Sancho, Foden, dolaze na veliku scenu - kaže naš sportski novinar Željko Janković.

- U nogometu se morate znati adaptirati i neke stvari sigurno treba mijenjati. Kramarić je daleko od gola i lopte, a nismo ga vidjeli u 16 metara danas. Treba pomoći Vrsaljku jer sve engleske ideje idu po toj lijevoj strani. Sterling dobro koristi taj ulazak u sredinu  - govori Brkljača.

Foto: Borna Filić

- Drago mi je da je Gvardiol pokazao da je moćan, stiže, zatvara. Tako je mlad, a već može igrati na ovoj, svjetskoj, velikoj razini.  Njima će pritisak rasti i oni imaju pritisak da moraju nas pobijediti - kaže Janković.

14:40 Evo kako je Brkljača najavio utakmicu: 

Ključne riječi

Komentara 16

DH
dalibor.hren
17:05 13.06.2021.

Ova Engleska ispada u drugom kolu!

KA
kajbum
17:13 13.06.2021.

Ova engleska nema pojma kao ni ovi nasi samo sto su se vise trudili

ST
stefj
16:42 13.06.2021.

Rebić i Kramarić su bili težak promašaj, a tek ih je zamijenio na samom kraju utakmice. Opet je izostala pravovremena reakcija... Evo 5 minuta pred kraj, izgledna zaslužena pobjeda Engleske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije