Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODUŽI MONOLOG

VIDEO Blažičko u prijenosu uživo branio Pezzijev rasistički ispad: Stupidni lov na vještice

Zagreb: Održan je panel "Nogomet nekad i sad iz različitih perspektiva"
Matija Habljak/PIXSELL
13.07.2021.
u 23:27

Sportski komentator stao je u obranu starijeg kolege, a pritom nije birao riječi.

Ugledni sportski novinar Edo Pezzi izazvao je podosta pažnje rasističkim ispadom tijekom govora o ponašanju Engleza na Europskom prvenstvu. Kolega Ivica Blažičko iskoristio je prijenos utakmice Valura i Dinama na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV) kako bi ga branio, a pritom kritizirao one koji su objavili sami ispad.

Naime, Pezzi je sve izrekao na četvrtom programu HRT-a i još, uz to, postoje titlovi kako se ne bi ništa izgubilo "u prijevodu".

- Ja sam živio u Engleskoj godinu dana kao student, tamo davno na Svjetskom prvenstvu 1966. u nogometu. To je bio sasvim drukčiji narod od ovoga sada. Svašta je došlo u tu zemlju i tu se ne treba čuditi ovim stvarima - rekao je Pezzi u svome komentaru pa se u kasnijem intervjuu branio:

- Nažalost, to je traženje teme gdje je nema. Bojim se da je prvo netko nepismen pročitao tekst, pa je krenulo. Nigdje u onome što sam rekao nema rasizma, samo je riječ o odnosu Engleza prema nogometu. Cijela moja poanta je to, njihova uobraženost i potcjenjivanje suparnika. Pa gdje ste vidjeli ikad u sportu da netko proglašava unaprijed praznik jer će biti prvak? To je, po meni, nedopustivo. Skidanje srebrne medalje je omalovažanje Talijana, navijača i svih ljubitelja sporta.

 

Blažičko je pak odlučio iskoristiti prijenos utakmice kako bi izrekao svoje mišljenje, u kojem napadom na kolege brani kolegu. Koji je, u najmanju ruku, na potpuno nespretan način rekao što misli.

- Molim vas za oproštenje, za kratku digresiju. U moru medijskih gluposti, danas se hrvatska javnost zabavljala jednom spektakularnom. Radijski i TV veteran zbog svojih je razmišljanja o engleskoj reprezentaciji i Euru prozvan, ni manje ni više, rasistom - kazao je Blažičko, zatim izrekao nekoliko narodnih mudrosti pa krenuo još žešće:

- Dragi barba Edo, želim ti zdravlje i puno dobrog duha. Uz poruku, nisi sam, glupost je teško liječiti. Moja podrška sigurno nije puno vrijedna, ali bilo bi dobro da je jave stotine sportaša. Kroz karijeru je izvještavao i razgovarao sa stotinama njih, bez obzira jesu li bili tamnoputi ili krivoputi... Neka se jave pa da ovaj hinjeni i stupidni lov na vještice prestane.

Trajalo je to dobre dvije minute na samom početku susreta na Islandu.

Što je sve Blažičko rekao poslušajte OVDJE (od druge do pete minute utakmice).

Komentara 53

SS
sokac sa drave
00:12 14.07.2021.

Skolovao sam se tamo sezdesetih godina u zagrebu ,tada se je svaka mladja osoba u tramvaju digla i dala svoje mjesto starijoj osobi .Na ulici kada si isao nije se pusilo,stalo se ili sjelo onda pusilo.Nisi mogao vidjeti zenu da hoda i pusi.Kazalista su bila puna svaka predstava je bila rasprodana.Cini mi su da su sada u zagrebu neki drugi ili mi se to samo cini.Dali sa sada i ja rasist?

JG
jozagulikoza.guli
00:39 14.07.2021.

E moj Vanja, ne znam koliko i tko vam plaća za takve članke, nije ni bitno. No optužio si Edu Pezzija za rasizam. Koja bruka! i još nešto, ponavljanjem gluposti ne možete popravit dojam. Samo se još više zakopavate.

ZE
Zeneka
01:19 14.07.2021.

Ako je ovo norma za rasizam, vi niste normalni !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije