Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJKE

Buffon i Schweinsteiger probili se na drugo mjesto, Ronaldo lovi rekord

Cristiano Ronaldo - Darijo Srna
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
03.07.2016.
u 08:22

Najbolji portugalski nogometaš još uvijek je u lovu i na rekord Michela Platinija, vodećeg na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti europskih prvenstava. Platini je zabio devet golova,

Vratar talijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon i veznjak njemačke vrste Bastian Schweinsteiger skočili su na drugo mjesto ljestvice igrača s najviše nastupa na europskim prvenstvima.

Obojici je to bio 17 nastup na europskim smotrama. Više nastupa ima tek Portugalac Cristiano Ronaldo koji je sakupio 19 utakmica.

Ronaldo je postao i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i dva u Francuskoj, odnosno ukupno osam golova.

Najbolji portugalski nogometaš još uvijek je u lovu i na rekord Michela Platinija, vodećeg na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti europskih prvenstava. Platini je zabio devet golova, a zanimljivo sve ih je postigao na EURO-u 1984. godine, kada je predvodio Francusku do naslova prvaka.

CR7 će imati još barem jednu utakmicu kako bi se barem izjednačio s legendarnim francuskim nogometašem i posrnulim predsjednikom UEFA-e. Polufinalni ogled protiv Walesa.

 

IGRAČI S NAJVIŠE NASTUPA NA EP:

19 - Cristiano Ronaldo (Por)

17 - Gianluigi Buffon (Ita), Bastian Schweinsteiger (Njem)

16 - Lilian Thuram (Fra), Edwin Van der Sar (Niz),  Cesc Fabregas (Špa), Andres Iniesta (Špa)

15 - Sergio Ramos (Špa), David Silva (Špa)

14 - Iker Casillas (Špa), Petr Čech (Češ), Philipp Lahm (Njem), Luis Figo (Por), Nuno Gomes (Por), Karel Poborsky (Češ), Zinedine Zidane (Fra)...

 

UKUPNA LJESTVICA STRIJELACA:

9 - Michel Platini (Fra)

8 - Cristiano Ronaldo (Por)

7 - Alan Shearer (Eng)

6 - Zlatan Ibrahimović (Šve), Patrick Kluivert (Niz), Ruud van Nistelrooy (Niz), Nuno Gomes  (Por), Thierry Henry (Fra)

5 - Wayne Rooney (Eng), Fernando Torres (Špa), Zinedine Zidane (Fra), Marco van Basten (Niz)…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije