Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni Dudu

Eduardo: U Dinamu se ne osjećam dobrodošlo zbog privatnih problema. Klub ne cijeni druge stvari

Screenshot / Sportklub
30.01.2023.
u 09:36

Eduardo Da Silva 2007. godine ostvario je transfer karijere iz Dinama u londonski Arsenal. Godinama kasnije tvrdi kako nije poželjan gost na tribinama maksimirskog stadiona

Bivši napadač vatrenih te Dinama i engleskog velikana Arsenala Eduardo Da Silva posljednjih mjesec dana nalazi se u Hrvatskoj. Legendarni Dudu dao je intervju za Sportklub i govorio o igračkim danima, o Arsenalu, a dotaknuo se i zagrebačkog Dinama gdje se ne osjeća dobrodošlo. 

– Iako još nisam službeno umirovljen, ne igram nogomet već tri godine. Od tada živim u Rio de Janeiru, koristim slobodno vrijeme za druženje s obitelji, a trenutačno, između ostaloga, radim kao nogometni agent. Cilj mi je tražiti talentirane nogometaše u dobi između 15 i 16 godina, kojih u Brazilu uvijek ima puno. Mladim talentima, kada navrše 18 godina, pokušavam osigurati transfer u Europu – kaže Eduardo. 

– Nisam previše upućen u političku situaciju unutar kluba. Svakako se takvi događaji odražavaju loše na navijače. Vjerujem da bi tribine bile puno ispunjenije kad bi nogomet bio u fokusu, a ne politika. Želim Dinamu da opet postane onaj stari – onaj Dinamo u kojem sam ja igrao – izjavio je Da Silva i nastavio:

– Rekao bih da me više cijene u Arsenalu iako su uspjesi koje sam postigao u Londonu zanemarivi u odnosu na one s Dinamom. Cijene me više jer sam imao određene privatne probleme u Zagrebu s jednom osobom koja je svima dobro poznata. Kada sam 2009. stigao u Zagreb, dobio sam ponudu da pogledam utakmicu Dinama s tribina. Tada se na stadionu nisam osjećao dobrodošlo, s obzirom na te privatne probleme koje sam spomenuo. To je bio zadnji put da sam bio na Maksimiru – rekao je brazilski Hrvat te poručio kako mu je žao što ne može doći na Maksimir i prisjetiti se igračkih dana. 

Dinamo će dati priliku svim igračima koji imaju potencijala i to je prilika u kojoj ćeš pokazati kvalitetu ili nećeš. Ja sam iskoristio svoju šansu. Moraš biti i zahvalan tom igraču. Ali to je takva politika kluba, ne cijene druge stvari. Uvijek je bila poruka: "Da nisam ja tu, ne bi uspio." I kad sam išao na utakmicu, vidio sam da nije to – to, pozdrave me na hladan način.

Standings provided by Sofascore

Komentara 2

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
10:37 30.01.2023.

Evvvo i tebe su upregnuli da govoriš protiv Mamića,a ti si hadnni koji bi trebao bilo što reći protiv Mamića,a ti sam znaš zašto

BL
blekpanther
10:43 30.01.2023.

E moj Dudu u što te upregnuše? Pa najveći Dinomovac svih vremena Dražen Jerković nije dolazio na Maksimir a Dinamo je preživio! Tko od bivši Hajdukovaca ne dolazi na Poljud? Pitajte Katalinića ili Buljana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije