Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA METI KRITIKA

Đoković javno odgovorio svima koji ga optužuju za kaos u Zadru

Zadar: Novak Đoković uživao na Gibonnijevom koncertu
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/7
29.06.2020.
u 07:56

"Brodovi ne potonu zbog vode koja ih okružuje, već zbog vode koja uđe u njih. Nemojte dopustiti da ono što vas okružuje uđe u vas i povuče vas na dno", napisao je Đoković.

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković objavio je u nedjelju, reagirajući na kritike kojima je izložen zbog zaraze koronavirusom na Adria Touru, metaforičnu poruku da "brodovi ne tonu zbog vode koja ih okružuje" već "zbog vode koja uđe u njih" i povuče ih na dno.

Đoković se poslije ekshibicijskog teniskog turnira u Zadru, koji je prekinut nakon što je bugarski tenisač Grigor Dimitrov objavio da je zaražen koronavirusom, testirao u Beogradu i objavio da je pozitivan na COVID-19. Pozitivna je i njegova supruga Jelena.

Pojedini profesionalni tenisači i brojni svjetski mediji optužili su organizatore zadarskog turnira i igrače da nisu poštivali mjere socijalne distance, a na meti je prije svih bio teniski broj 1, kojeg se optužuje da svojom pozicijom, kao predsjednik Vijeća igrača na ATP touru, snosi najveću odgovornost.

Nakon niza poruka kojima se prvog tenisača svijeta, po ocjenama u medijima, želi "pribiti na stup srama" te uvredljivih grafita ispisanih u Splitu kojim se Đokoviću želi da umre od koronavirusa, on je na svojem Instagramu postavio metaforičnu poruku.

"Brodovi ne potonu zbog vode koja ih okružuje, već zbog vode koja uđe u njih. Nemojte dopustiti da ono što vas okružuje uđe u vas i povuče vas na dno", napisao je Đoković.

Nakon što je 23. lipnja objavio da je pozitivan na COVID-19, Đoković i njegova supruga u samoizolaciji su, a na Instagramu je objavio ispriku i poželio brzo ozdravljenje svim zaraženima tijekom Adria Toura te najavio medicinsku potporu.

"Ako ste bili na Adria Touru ili ste bili u blizini nekog od sudionika, molim vas, testirajte se i poštujte socijalnu distancu. Za one u Beogradu i Zadru, s njima ćemo podijeliti zdravstvene resurse u bliskoj budućnosti. Ostatak Toura je otkazan i ostat ćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Molit ću se za pun oporavak svih", poručio je Đoković.

Ključne riječi

Komentara 32

KR
Krile103
09:10 29.06.2020.

Nevjerojatno je ali istinito kako ti tenisaci znaju da se mora raditi promocija ,pa i po cijenu epidemije ,a nasi maloumnici koji od toga turizn zive po tim istim ljudima pljuju...Balkan ostaje Balkan

Avatar Bernasconi
Bernasconi
08:37 29.06.2020.

Zašto pisete stalno o Djokovicu, njegovom zaslugom, zaslugom organizatora a naravno zaslugom neodgovornih ljudi koji su se grlili i ljubili došlo je do širenja virusa. Sumnjam da je to bilo napravljeno za promociju HR (kao sto neki žele prikazati). Osimm toga možete sa sigurnošću tvrditi da je najbolji tenisač svijeta? Zar nema onih koji su po zasluzi ispred njega.

Avatar Damating
Damating
09:32 29.06.2020.

Bilo pa prošlo. Svaka se škola plaća... i drugi put ćemo pametnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije