Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆI DOBITAK

Dinamo je uspio napraviti ono o čemu smo prije par mjeseci mogli samo sanjati

23.02.2019.
u 10:01

Najveći dobitak ipak su mnogobrojni mladi Dinamovi navijači koji su do prije samo nekoliko mjeseci navijali za europske klubove poput Barcelone ili Reala. Sada obožavaju Dinamo, a njihove su zvijezde Petković, Hajrović, Ademi, Oršić i Šunjić.

I uvijek suzdržana zapadna maksimirska tribina na kojoj vječno vlada kazališna atmosfera u četvrtak je proključala. Cijeli je Maksimir, koji nažalost ni na svojoj najluksuznijoj tribini ne nudi minimalne higijenske uvjete za gledatelje koji se u poluvremenu moraju gurati za ulazak u plastične toalete, disao kao jedno. Od najglasnijeg sjevera, koji je nosio Dinamove igrače tijekom cijele utakmice, moćnog huka s istoka pa do tog zapada koji navijači s drugih tribina često gledaju ispod oka. Protiv češke Viktorije nije bilo tako, Dinamovi navijači stopili su se u jedno, a što je još bitnije, stopili su se s igračima koji su na terenu baš kao i navijači s njima na tribinama, ginuli za svaku loptu.

Zapalili i gospodu u loži

Štoviše, Dinamovi su igrači uspjeli zapaliti i gospodu iz loža na zapadnoj tribini. E, to je stvarno rijetkost.

– Pa kaj delaš, pa daj mu prije loptu – kudio je jednog dinamovca navijač iz Zagorja, i to u trenucima kad je Dinamo već vodio 3:0. Ali, i na terenu je bilo isto, bez obzira na rezultat i već siguran prolazak igrači su jurišali na svaku loptu. Ni njima ni navijačima nije bilo dosta.

Spomenuti kritičar bio je Ivan Mak iz Brezove pokraj Zaboka, inače ujak bivšeg dinamovca Damira Krznara, koji je sada pomoćni trener Zorana Mamića u Saudijskoj Arabiji. – Ma presretan sam, pa kak ne bi bil. Na Maksimir dolazim od 1966. kad mi je bilo sedam godina i gledal sam mnoge velike generacije, ali Dinamo već dugo nije imal ovak dobru ekipu. Baš su prava momčad – rekao nam je Ivan Mak, inače član druge Dinamove momčadi iz legendarne generacije ‘82.

Godinama su navijači srednje generacije izbjegavali dolazak na tribine. Gledao se Dinamo po kvartovskim kafićima, bio je stalna tema razgovora, ali teško je bilo nekoga naći za odlazak na stadion. Sve do ove sezone, kad više ne treba okrenuti deset brojeva ako želiš društvo na utakmici, već se prijatelji sami javljaju i traži se ulaznica više.

A najveći dobitak ipak su mnogobrojni mladi Dinamovi navijači, nova generacija plavih fanova, koji su do prije samo nekoliko mjeseci navijali za europske klubove poput Barcelone ili Reala, a idoli su im bili isključivo Messi, Rakitić ili Modrić. Sada obožavaju Dinamo, a njihove su zvijezde Petković, Hajrović, Ademi, Oršić i Šunjić.

– Od početka ove sezone nekako sam počela više pratiti Dinamo, a osjeća se puno veće zanimanje nego prije i među mojim vršnjacima. Prije su popularniji bili strani klubovi poput Reala, Barcelone ili Manchester Uniteda, hokejaši Medveščaka i rukometaši Zagreba. Naravno, i nogometna i rukometna reprezentacija Hrvatske. Stvarno sam sretna zbog ovog uspjeha i nadam se još mnogim pobjedama – rekla nam je Hana Smoković (17), gimnazijalka iz 3. razreda zagrebačkog MIOC-a, koja je tek ove godine prvi put bila na Dinamovim utakmicama i već vidjela mnoge povijesne pobjede.

I DJ na Maksimiru u formi

Osnovnoškolac Vilim Hitrec (11) ima već mnogo navijačkog iskustva. – S tatom idem već godinama na utakmice, vidio sam ja uživo već mnoge pobjede, pa i pobjedu Dinama nad Arsenalom. Dečki su stvarno odigrali odlično i zasluženo otišli dalje. Jedva čekam iduću utakmicu – rekao nam je Vilim, koji je već jučer ujutro u sedam sati bio na treningu plivanja na bazenu na Sveticama.

I DJ je na Maksimiru u četvrtak bio u formi, a ne kao jesenas protiv Spartaka kad su iz zvučnika treštali dalmatinski hitovi. “Za ona dobra stara vremena”, “Dinamo ja volim” i Kemalova “Mi smo Dinamo”, ipak je primjereniji repertoar od Mladena Grdovića i Luke Nižetića. Iako, Dinamovu navijaču ni to u četvrtak ne bi smetalo.

>> Pogledajte slavlje igrača Dinama

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
14:00 23.02.2019.

Bravo BBB!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije