Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP U RUKOMETU

Danska želi ispisati rukometnu povijest trećim zlatom: Nevjerojatna situacija dogodila se na SP-u

Quarterfinals - Denmark v Hungary
RITZAU SCANPIX/REUTERS
27.01.2023.
u 08:00

Alfreð Gislason, izbornik Njemačke, bio je nezadovoljan činjenicom da je Francuska imala dan više odmora pred četvrtfinale

Nevjerojatna situacija dogodila se na Svjetskom rukometnom prvenstvu čija se poluzavršnica igra danas u Poljskoj i Švedskoj. Naime, u polufinalu će igrati iste reprezentacije kao prije dvije godine u Egiptu. Dakle, Francuska – Švedska te Danska – Španjolska. Prije dvije godine u finale su se plasirale Danska i Švedska. Sve četiri reprezentacije već imaju osvojeno svjetsko zlato. Prednjači Francuska sa šest naslova, a slijedi je Švedska (4), Danska (2) i Španjolska (2). Danci će pak pokušati doći do trećeg uzastopnog naslova. To nije uspjelo nikome do sada u povijesti Svjetskih prvenstava. Dva vezana naslova imali su Šveđani (1954. i 1958.), Rumunji (1961. i 1964., te 1970. i 1974.) i Francuska (2009. i 2011., te 2015. i 2017. godine).

Šveđani bez važne karike

Jim Gottfridsson, jedan od najjačih aduta rukometne reprezentacije Švedske, neće moći igrati u završnici Svjetskog prvenstva zbog teške ozljede koju je zadobio na četvrtfinalnom susretu protiv Egipta. Prvotno se mislilo kako je njegova ozljeda lakše prirode te da će moći igrati već u polufinalu protiv Francuske, no obavljeni rendgen tijekom noći je pokazao drugačije.

Došlo je do loma ruke i Gottfridsson će morati pauzirati najmanje dva mjeseca, službeno je rečeno iz Švedskog rukometnog saveza.

– Stvarno mi je žao i frustrira me to jer sam sanjao o tome da igram završnicu i finale Svjetskog prvenstva na domaćem terenu pred našim navijačima – rekao je Gottfridsson.

IHF Handball World Championship - Quarterfinals - Sweden v Egypt - Tele2 Arena, Stockholm, Sweden - January 25, 2023 Sweden's Jim Gottfridsson receives medical attention after sustaining an injury Anders Wiklund/TT News Agency via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. Photo: TT NEWS AGENCY/REUTERS
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Alfreð Gislason, izbornik Njemačke, bio je nezadovoljan činjenicom da je Francuska imala dan više odmora pred četvrtfinale.

– To nam je napravilo velik problem jer nismo imali vremena adekvatno se pripremiti za utakmicu. U ovakvom sistemu, kada se turnir igra u dvije države, nemoguće je da svi imaju iste uvjete, netko mora ispaštati zbog putovanja i to onda ne može biti fer. Momčad koja mora više putovati i koja samim tim ima manje vremena za pripremu sljedeće utakmice značajno je hendikepirana. Francuska je imala više vremena i za odmor i za pripremu, a to je ogroman faktor na ovakvim prvenstvima – zaključio je Gislason.

Tragičar Bjørnsen

Tragičar četvrtfinalnih susreta je Norvežanin Kristian Bjørnsen. Napravio je dvije ključne pogreške zbog kojih Norvežani neće igrati treći put za medalje na posljednja četiri Svjetska prvenstva.

– Teško je, jako mi je teško. Nisam ovako zamišljao utakmicu – rekao je Bjørnsen

Komentara 1

BH
BHHrvat1975
09:45 28.01.2023.

To Francuzi uzimaju... Imaju dvije reprezentacije, jednu na terenu a drugu na klupi koji mogu uzeti zlato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije