Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Statistika

Filip Glavaš je najveće otkriće Hrvatske. Desno krilo je među 10 najboljih strijelaca SP-a

Main Round - Croatia v Bahrain
TT NEWS AGENCY/REUTERS
26.01.2023.
u 20:17

Usprkos ranom ispadanju iz turnira, postoje i neke pozitivne stvari oko reprezentacije. Glavaš je definitivno igrač za budućnost

Nakon dva odigrana kruga, odnosno u skupinama President kupa Svjetskog rukometnog prvenstva najbolji strijelac je Čileanac Erwin Feuchtmann s 46 pogodaka iz šest utakmica. Ta brojka sigurno će se povećati nakon susreta protiv Tunisa (susret za 25. mjesto). Na drugom mjestu za sada je Islanđanin Elisson s 45 pogodaka, a treći je Nizozemac Smits s 44 pogotka. No Island i Nizozemska završili su svoje nastupe na SP-u pa priliku da na kraju bude najbolji strijelac turnira ima netko od igrača čije su reprezentacije još u igri.

Prije svega to su Danac Gidsel (42 pogotka) i Nijemac Knorr (37). Inače, naš najbolji strijelac je Filip Glavaš s 36 pogodaka (osmo mjesto za sada na listi strijelaca). Najbolji asistent je Islanđanin Kristjansson (39 uspješnih dodavanja), ispred Knorra (37) i Gottfridssona (36). Luka Cindrić je s 33 asistencije na četvrtom mjestu.

19.01.2023., Malmo Arena, Malmo, Svedska - IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu, skupina IV, 3. kolo, Danska - Hrvatska. Luka Cindric Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL

Najbolji "kradljivac" je Francuz Fabregas. On je osvojio deset lopti, a Duvnjak je peti sa šest "ukradenih lopti". Što se tiče vratara, na prvome mjestu po postotku obranjenih lopti su Šveđani Thulin (46 posto) i Palicka (41), a na trećem je mjestu Francuz Desbonnet (39).

Mate Šunjić na 11. je mjestu s 33 posto uspješnih obrana, i to zahvaljujući sjajnoj izvedbi protiv Belgije kada je imao 20 obrana.

Komentara 1

DU
Deleted user
01:31 27.01.2023.

Najgore u cijeloj toj priči je da Glavaš ne bi ni dobio priliku, da nije bilo Čupićeve ozljede, dečko je imao fenomenalan % šuta i stekao je prva iskustva....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije