Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE NA POLJUDU

Trener Hajduka objasnio tko je bio ključ pobjede. Krovinović otkrio što se dogodilo kad su primili golčinu

Split: Prva utakmica 3. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Hajduk - Vitoria SC
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/7
05.08.2022.
u 06:33

- Značilo je svima nama da smo dobru igru okrunili pogocima, kontrolirali smo cijelu utakmicu. Moramo biti zadovoljni s igrom, poručio je Melnjak.

Hajkduk je u sjajnoj utakmici na krcatom Poljudu slavio protiv portugalske Vitorije Guimaraes s 3:1 te za uzvrat u 3. pretkolu Konferencijske lige stekao visoku prednost. Igrači Valdasa Dambrauskasa, oslabljeni s ozljedama Nikole Kalinića u napadu i Marca Fossatija u sredini terena, kreirali su veliki preokret nakon što ih je u 61. minuti presjekla eurogolčina protivnika. Marko Livaja nije zabio, ali je praktički namjestio dva gola, a u strijelce su se, točno prema zaslugama  i tajmingu, upisali Sahiti, Melnjak i tri minute prije kraja Krovinović, također golčinom koja je bacila Poljud u trans. Vidjeli smo i ranije preokrete Hajduka, kao što smo se na ovom mjestu nagledali raznih tragedija, ali odavno nismo čuli da sjeverna tribina frenetično uzvikuje igračima 'Ovo je Hajduk', to su riječi koje igraču Hajduka, a razlozi za to su višeslojni, ipak posebno i dublje znače. 

Litavski je trener Hajduka, iako je i on doživio tu divnu splitsku noć, nakon lude utakmice bio skroz rezerviran. 

- Čeka nas teška utakmica u Portugalu i moramo se za nju što bolje pripremiti. Igrali smo protiv momčadi koja teži posjed lopte. Prvi zadatak je bio uzeti im loptu. UI prvom dijelu bili smo prespori, pa se prilagodili u drugom. Krovinović je više imao loptu, to je bio ključ, a oni nisu bili blizu našeg kaznenog prostora. Bili smo dobri u napadu, zabili smo tri gola. Vitoria je napadačka momčad, a danas smo ih natjerali da se brane - objasnio je trener Hajduka Valdas Dambrauskas dio svoje zamišljene taktike te dodao:

- Dečki nisu pali, na njih je sigurno utjecao i pun stadion. Iako smo bili u zaostatku, osjetili smo da smo bolja momčad. Vjerujem da će idući tjedan utakmica biti potpuno drugačija.

Hajduk je slobodan u narednom kolu HNL-a pa litavski stručnjak na to kaže sljedeće:

- Nekad je to dobro, a nekad nije. Klubovi naravno žele što dulje igrati u Europi. Imat ćemo više vremena za razgovor i pripremu.

Video - Torcida je poslala poruku za Oluju: 'Išli su u nemoguć boj'

 

Filip Krovinović odigrao je odličnu utakmicu u ulozi tik iza Livaje, na mjestu pravog playmakera, kakav Hajduku u kadru dugo nedostaje i momčad se već pomirila s činjenicom da na terenu nema fantazistu koji povezuje redove. Nešto slično poput Hajduka u kojem je Nikola Vlašić startao kao klasična špica jer Hajduk nije imao uporabljivog napadača. Nakon utakmice, Krovinović je otkrio da je golčina Vitorije u njima izazvala ogroman revolt i da je praktički bila ključ preokreta, a kasnije i pobjede. 

- Sigurno da će biti velika fešta, pobijedili smo, ali hajdemo sada odmoriti i da budemo još jači i bolji. Slažem se da nije lako kada primiš gol, a imaš dominaciju. Imali smo prilike, a tribine su nas vukle. I ovaj puta zahvaljujem navijačima. Eurogol Portugalaca nam je možda i trebao da dobijemo poticaj - kazao je Krovinović i naglasio:

- Neće biti lako u uzvratu. Imao sam priliku igrati više puta protiv Vitorije, imaju super navijače i ludi su, ali nemamo straha i vjerujem u svoju ekipu i trenera. S vjerom idemo u Portugal.

A sretan je bio i Dario Melnjak, strijelac pogotka za preokret bijelih.

- Značilo je svima nama da smo dobru igru okrunili pogocima, kontrolirali smo cijelu utakmicu. Moramo biti zadovoljni s igrom i tako se bazirati na svaku utakmicu. Uvijek je lijepo zabiti gol i dignuti publiku na noge. Idemo se odmoriti i pripremiti za gostovanje u Portugalu - poručio je.

Komentara 1

Avatar Dalmatinac1911th_4
Dalmatinac1911th_4
12:21 05.08.2022.

Najgori igrač u prvom poluvremenu bio je Filip Krovinović. U drugom poluvremenu najbolji je bio Filip Krovinović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije