Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOOYONG

Čilićeva pobjeda, Ljubičićev poraz

15.01.2009.
u 09:08

Na teniskoj ekshibiciji u Kooyongu, predgrađu Melbournea, odigran je prvi polufinalni meč, kao i susreti koji odlučuju za 5. do 8. mjesto.

Dva hrvatska tenisača, Marin Čilić i Ivan Ljubičić, bore se za pozicije iza četvrtog mjesta zbog startnih poraza od Verdasca (Čilić) i Gonzaleza (Ljubičić).

Drugog dana natjecanja Čilić je ostvario prvu pobjedu, dok je Ljubičić poražen i drugi put. Pobjednik prošlotjednog turnira u Chennaiju, Marin Čilić, svladao je Španjolca Carlosa Moyu 6:3, 7:6(1), dok je Ljubičić u dva seta bio slabiji od Marcosa Baghdatisa. Cipranin je slavio 7:6(3), 6:4.

Čilić je kontrolirao meč protiv Moye, a najveću demonstraciju sile pokazao je u tie-breaku drugog seta kada je Moya imao priliku produžiti meč, ali je u tie-breaku osvojio samo jedan poen.

S druge strane, Ljubičić je odigrao otvoreni meč s Baghdatisem, s kojim je 2006. godine odigrao i četvrtfinalni meč na Australian Openu koji je izgubio u pet setova. Ljubičić je i ovog puta iz meča izašao poražen. Kod 5:3 je na svoj servis spasio četiri meč lopte, ali do potpunog preokreta nije došao.

Za 5. mjesto će tako igrati Čilić i Baghdatis, a za 7. Ljubičić i Moya.

Prvi finalist je Roger Federer koji je u dramatičnom meču bio bolji od Fernanda Verdasca. Suparnik u finalu će mu biti bolji iz meča Wawrinka - Gonzalez.

Kooyong, ekshibicija, polufinale:

Federer - Verdasco 6-3, 3-6, 7-6(5)

Gonzalez - Wawrinka (kasnije)

od 5. do 8. mjesta:

Čilić - Moya 6-3, 7-6(1)

Baghdatis - Ljubičić 7-6(3), 6-4

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije