Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP turnir

Borna Ćorić novim preokretom izborio finale u Sankt Peterburgu

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
21.09.2019.
u 15:36

Ćorić je u Sankt Peterburgu slavio protiv Mađara Fucsovicsa i Norvežanina Ruuda nakon što je izgubio prvi set, a to je uspio učiniti i protiv Souse

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale ATP turnira u Sankt Peterburgu nakon što je u polufinalu, još jednim preokretom, svladao Portugalca Joao Sousu (ATP-64) s 3-6, 7-6 (5), 6-1.

Ćorić je u Sankt Peterburgu slavio protiv Mađara Fucsovicsa i Norvežanina Ruuda nakon što je izgubio prvi set, a to je uspio učiniti i protiv Souse.  Borni je to osmo ATP finale u kojem će tražiti svoj treći naslov nakon Marakeša i Hallea. 

Borna Ćorić
1/5

Ćorić je jako loše ušao u dvoboj i Portugalac je poveo s 4-1 i 5-2. Zagrepčanin je kod zaostatka od 3-5 imao 0-40 i još dvije "break-lopte" na servis Souse za povratak u set, ali je sve propustio

Ćorićeve muke s "break-loptama" nastavile su se i u drugom setu, kod 5-4 je imao ukupno sedmu, a ujedno i set-loptu koju nije iskoristio, a potom je u sljedećem gemu spasio tri lopte za obrat na svoj servis.

U "tie-breaku" Ćorić ipak pronalazi način kako oduzeti servis Sousi, triput je dolazio do poena na protivnikov početni udarac, pa poravnava na 1-1 u setovima. 

U prvom gemu trećeg seta Ćorić konačno oduzima servis Sousi i to nakon čak 14. "break-lopte" u meču, a time je slomio Portugalčev otpor jer je Borna došao i do drugoga "breaka" i poveo s nedostižnih 4-1 i lako okončao meč.  

Bio je to drugi međusobni dvoboj Ćorića i Souse te druga pobjeda hrvatskog tenisača. 

U drugom polufinalu igraju Rus Daniil Medvedev i Bjelorus Egor Gerasimov. 

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati

Komentara 1

DU
Deleted user
17:32 21.09.2019.

Previse oscilacije ima Coric. jedna stvar je igrati dobro u manjim turnirima ali nikada on nece biti u polufinalu na GS ako nema kontinuitet s igrom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije