Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEČNA DEBATA

Đoković fotografijom pokraj Nikole Tesle izazvao žestoku raspravu Hrvata i Srba

Novak Đoković
Foto: Instagram/Novak Đoković
1/5
11.09.2019.
u 12:33

Tamo se i fotografirao pokraj kipa posvećenog jednom od najvećih svjetskih znanstvenika svih vremena rođenom u Smiljanu, selu koje se nalazi sedam kilometara sjeverozapadno od Gospića.

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković posljednjih se dana nalazio u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je nastupao na US Openu.

Zbog ozljede ramena predao je susret šesnaestine finala Stanu Wawrinki.

Svoj boravak u SAD-u Đoković je iskoristio i kako bi posjetio Znanstveni centar Nikole Tesle na Long Islandu. 

Tamo se i fotografirao pokraj kipa posvećenog jednom od najvećih svjetskih znanstvenika svih vremena rođenom u Smiljanu, selu koje se nalazi sedam kilometara sjeverozapadno od Gospića.

– Obišao sam Znanstveni centar Nikola Tesla na Long Islandu u Americi. Zahvaljujem dragim ljudima iz organizacije koji su me toplo dočekali i dozvolili mi da se bolje upoznam s centrom. Bilo je nestvarno hodati zemljom na kojoj je Tesla stvorio neke od najznačajnijih izuma koji su danas integralni dio modernog svijeta. Nikola Tesla bio je multidimenzionalni čovjek koji je toliko napravio za ovaj svijet da će proći još mnogo godina prije nego što to potpuno shvatimo. Hvala ti veliki Tesla. Živjela još dugo tvoja ostavština i tvoj vječni duh koji nas vodi i čuva“, poručio je Đoković. 

Fotografije je objavio i na svojim društvenim mrežama, a ispod njih se razvila velika rasprava, kao i uvijek kada je riječ o Nikoli Tesli, između onih koji smatraju da je Tesla Hrvat i onih koji smatraju da je Srbin

Đoković nije odgovarao na komentare ispod fotografija.

Jedan od pratitelja postavio je komentar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I visited Tesla Science Centre in Long Island. I want to thank the wonderful people who welcomed me and showed me around. It was so impactful walking around the grounds where Nikola Tesla invented some of the most important inventions that are integral parts of today’s modern society. He was a multidimensional being that has done so much for this world that it’s going to take many more years for us to realize that. Thank you Tesla. Long live your legacy and spirit. 🙏🏼 Obišao sam Naučni Centar Nikola Tesla na Long Island-u u Americi. Zahvaljujem se dragim ljudima iz organizacije koji su me toplo dočekali i dozvolili mi da se bolje upoznam sa centrom. Bilo je nestvarno hodati zemljom na kojoj je Tesla stvorio neke od najznačajnijih izuma koji su danas integralni deo modernog sveta. Nikola Tesla je bio multidimenzionalni čovek koji je toliko uradio za ovaj svet da će proći još mnogo godina pre nego što to u potpunosti shvatimo. Hvala ti veliki Tesla. Živeo još dugo tvoj legat i tvoj večni duh koji nas vodi i čuva.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

– Ljudi se i dalje otimaju za Teslin nacionalni identitet... pretužno! A ono što je najbitnije jest to da je Nikola Tesla veliki genije! Hvala mu za sva postignuća koja je ostavio čovječanstvu! – poručio je jedan od Novakovih navijača.

>>> Pogledajte veliko finale turnira poznatih na Šalati

 

 

 

Komentara 46

Avatar pipun
pipun
13:24 11.09.2019.

Zašto Hrvata? Obojica su Srbi.

WI
wiviamniya
13:40 11.09.2019.

Naravno da je Tesla covjek bio Srbin, od matere i cace, babe i dide i sukundide Srba. A to sto je rodjen u Austro-Ugarskoj nema blage veze sa Hrvatstvom. Tako bi djeca ovih Arapa sto se radjaju danas u Hrvatskojoj mogli za sebe reci da su Hrvati, a pitanje je sto bi ''domoljubi'' rekli na to?

WI
wiviamniya
13:45 11.09.2019.

Ustase smakle citavu Teslinu obitelj u 2.svjetskome ratu, a domoljubi sorili Pravoslavnu Cerkvu u Teslinome selu '90-ih, i otimaju se za Teslu mosh mislit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije