Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nba

Bogdanovićevih 20 koševa u pobjedi Utaha, Westbrook ušao u povijest

Bojan Bogdanović
David Richard/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.05.2021.
u 09:15

Bogdanović je odigrao 34:33 minute za Utah i do 20 koševa stigao je uz šut iz igre 7/16, za trice 1/4 te je tome pridodao dvije asistencije i pet skokova

Utah Jazz su sinoć u Salt Lake Cityju stigli do 50. pobjede ove sezone svladavši Houston Rocketse sa 124-116, a hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je slavlju svoje momčadi pridonio sa 20 koševa

Bogdanović je odigrao 34:33 minute za Utah i do 20 koševa stigao je uz šut iz igre 7/16, za trice 1/4 te je tome pridodao dvije asistencije i pet skokova. Georges Niang je bio najbolji strijelac domaće momčadi sa 24 koša, a Jordan Clarkson je dodao 21.

To je peta pobjeda zaredom za Utah koji je povećao prednost na prvom mjestu Zapadne konferencije ispred Phoenixa na utakmicu i pol.  Kenyon Martin Jr. i Khyri Thomas su svaki ubacili po 27 koševa za Rocketse kojima je ovo peti poraz zaredom.

Russell Westbrook je sinoć ušao u povijest NBA, ostvarivši svoj 181. triple-double u karijeri i izjednačivši se s rekordom Oscara Robertsona. Osim toga zabio je pobjednički koš s linije slobodnih bacanja u produžecima za slavlje Washington Wizardsa 133-132 nad Indiana Pacersima u Indianapolisu.

Westbrook je utakmicu završio sa 33 koša, 19 skokova i 15 asistencija. Wizards (32-36), koje je predvodio Bradley Beal sa 50 poena, uspjeli su nadoknaditi zaostatak od 12 koševa iz zadnje četvrtine.

Najbolji kod Indiane bio je Caris LeVert sa 35 ubačaja. Sinoć je igrao i Luka Šamanić, njegove San Antonio Spurse su kod kuće sa 124-102 pobijedili Portland Trail Blazers. Damian Lillard je za pobjedu domaće momčadi upisao 30 koševa, a CJ McCollum 27. Trail Blazersima je ovo treća pobjeda u nizu i sada su šesti u Zapadnoj konferenciji s pola utakmice zaostatka iza Dallasa četiri utakmice prije kraja regularnog dijela sezone. 

DeMar DeRozan je predvodio Spurse sa 20 koševa, a hrvatski košarkaš Luka Šamanić je odigrao 6:09 minuta ubacivši u tom vremenu sedam koševa (šut iz igre 2/4) i ugrabivši četiri skoka.  

Golden State Warriors su u San Franciscu sa 136-97 nadigrali Oklahoma City Thunder, a najzaslužniji za to bio je Stephen Curry sa 49 koševa od čega je 11 trica. 

Warriors ostaju izjednačeni na osmom mjestu Zapadne konferencije, a ovo je Oklahomi šesti poraz u nizu.

Brooklyn Nets su na gostovanju sa 125-119 bili bolji od Denver Nuggetsa. Do pobjede su ih predvodili raspoloženi Kevin Durant sa 33 ubačaja i 11 skokova  te Kyrie Irving sa 31 košem. U redovima Denvera najučinkovitiji je sa 29 koševa bio Nikola Jokić, dok je Michael Porter Jr. dodao 28.

Philadelphia 76ers su na svom parketu sa 118-104 svladali Detroit Pistonse, a Joel Embiid je ubacio 29 koševa. Dwight Howard je dodao 19 koševa za Philadelphiju dodavši tome i 14 skokova.

Tyrese Maxey je ubacio 22 koša za Sixerse koji su sve bliže tome da budu prvi u Istočnoj konferenciji.  Memphis Grizzlies su na gostovanju sa 109-99 pobijedili Toronto Raptorse. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije