Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25. lipnja

Bellatorovo "predjelo" nudi obračun dvije donedavne UFC zvijezde

Bellator
Foto: Vecernji.hr
21.06.2017.
u 16:33

Legendarni Madison Square Garden će ugostiti ono najbolje što ima promocija Scotta Cokera

U noći sa subote na nedjelju, 25. lipnja, Bellator će održati svoju najveću priredbu  do sada – Bellator 180 – New York City. Legendarni Madison Square Garden će ugostiti ono najbolje što ima promocija Scotta Cokera, a u ovoj najavi ćemo se baviti “srednjim” dijelom eventa koji predvode Phil Davis i Ryan Bader u meču za titulu prvaka poluteške kategorije. Izravni prijenos pogledajte od 02:00 sata na Fight Channel PPV-u!

Četiri meča predvođeni već spomenutim dvobojem za titulu u “-93 kg kategoriji” će poslužiti kao sjajan uvod u “NYC” dvoboje koji će kulminirati mečevima Fedor vs. Mitrione i Sonnen vs. Silva.

Ironija u čitavoj priči jest da su najveće zvijezde oba dijela bivši UFC-ovci koji su u  proteklom periodu prebjegli u njima ugodniju radnu okolinu – onu Bellatorovu. Za Badera će to biti debi u drugoj promociji nakon što je punih 9 godina proveo u Octagonu. Kao izdanak “The Ultimate Fightera” (pobijedio je u showu), Bader je vrlo brzo napredovao u kvalitetom tada natrpanoj poluteškoj kategoriji. Ipak, nikada nije stigao do prilike za naslov. U nekoliko navrata je bio vrlo blizu, no šansu nije dobio. Ukupno je unutar Octagona ubilježio 15 pobjeda i tek pet poraza, a među slavnim imenima čije je skalpove pospremio u vitrinu su i Quinton Jackson, Ovince St. Preux, Rashad Evans, Rogerio Nogueira i – Phil Davis 2015. godine. Malo tko se u biti sjeća dvoboja koji je otišao na Baderovu stranu tek nakon podijeljene sudačke odluke. U obračunu dva hrvača i nije bilo posebno atraktivnih poteza pa se publika nada da će revanš ponuditi puno zanimljiviju priču.

Uloge su sada bitno drugačije. Davis je Bellatorov prvak, a Bader ima pravo uzeti “zlato” već u prvom nastupu za novog poslodavca. U posljednjih osam pobjeda, pobijedio je 7 puta uključujući zadnje dvije pobjede protiv Latifija i Nogueire. Posljednji čovjek koji mu je uspio stati na kraj bio je Anthony Johnson 2016. godine. Pogađate, Bader je kao i većina Johnsonovih protivnika stradao nokautom.

Davisova priča je prilično slična. U elitnoj je promociji proveo pet godina, nakon čega se odlučio na promjenu radne okoline. Od dolaska u Bellatorov kavez, Davis je uspio povezati četiri vrijedne pobjede, osvojiti turnir u poluteškoj kategoriji, slaviti u meču za mjesto prvog “contendera” i na koncu u posljednjem nastupu osvojiti pojas protiv Liama McGearyja.

Trenutačno je na impresivnih 17-3, a među ova tri poraza je i onaj od Ryana Badera iz 2015. godine. To mu je ujedno i posljednji izgubljeni meč u karijeri i nešto što bi svakako htio ispraviti i pokazati da je u posljednje dvije godine znatno napredovao u novoj okolini.

Još tri zanimljiva meča

Od ostalih mečeva na ovom popisu borbi je najzanimljiviji svakako onaj između Jamesa Gallaghera i Chinza Machide u perolakoj kategoriji. Gledatelji će imati prilike vidjeti i meč u velteru između Neimana Gracieja i Davea Marfonea, odnosno dvoboj dvije borkinje u perolakoj diviziji između Heather Hardy i Alice Yauger.

Bellator 180 – NYC

Phil Davis vs. Ryan Bader
James Gallagher vs. Chinzo Machida
Neiman Gracie vs. Dave Marfone
Heather Hardy vs. Alice Yauger

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije