Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jovana Puhalo

Tko je odvjetnica koja zastupa Mamića i pobjednika Supertalenta: Izbjegavam šarenu odjeću i asimetrične krojeve

Zagreb: Odvjetnica Jovana Puhalo
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/11
16.09.2023.
u 19:00

Odvjetnica Jovana Puhalo (33), koja zastupa Mamića i Basića svoju je karijeru počela u Puli, a sada ima odvjetnički ured u Zagrebu i specijalist je za javnu nabavu i kazneno pravo

Odvjetnica Jovana Puhalo (33) izazvala je veliko zanimanje javnosti kada se prije šest mjeseci pojavila na splitskom Općinskom sudu na ročištu povodom tužbe Zorana Mamića (51) zbog pjesme 'Mamići' repera Vojka V (38) i Grge Šipeka (27) znanog kao Grše. Sada Jovana ima novog klijenta, a riječ je o Petru Bruni Basiću, bivšem pobjedniku showa "Supertalent" koji je uhićen jer je maskiran opljačkao dvije zlatarnice u Zagrebu.

Basić će sljedećih mjesec dana provesti u pritvoru u Remetincu kako ne bi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. Odvjetnica koja zastupa Mamića i Basića svoju je karijeru počela u Puli, a sada ima odvjetnički ured u Zagrebu i specijalist je za javnu nabavu i kazneno pravo. Prije dvije godine dala je intervju za 24 sata u kojem je pričala o svom poslu i tome što ju je privuklo da postane odvjetnica.

VEZANI ČLANCI

 

- Najveća motivacija za ulazak u odvjetništvo bila je dinamika tog posla i činjenica da uvijek ima prostora za napredak. Nijedan dan u ovom poslu nije isti i prisiljeni ste svakodnevno izlaziti iz komfor zone i stalno prihvaćati nove izazove. Različiti predmeti u kojima zastupam traže od mene da ulazim u potpuno različitu problematiku te zahtijeva poznavanje tematike i iz drugih zanimanja. Kao braniteljica osjećam visoki stupanj motivacije i odgovornosti da u svakom pojedinom slučaju poduzmem sve kako bi okrivljenik imao sva ona prava koja mu zakon omogućuje i kako bi postupak koji se protiv njega provodi bio zakonit. - izjavila je tada Jovana. Odgovorila je i na pitanje koliko joj treba da se spremi za izlazak te je pričala o kodeksu odijevanja u odvjetništvu.

- Psiholozi kažu da su samo tri sekunde dovoljne da druga osoba oblikuje mišljenje o vama na temelju vašeg izgleda, govora tijela, ponašanja i načina na koji ste odjeveni. Postoji neki kodeks odijevanja u odvjetništvu, a s ciljem pokazivanja poštovanja prema sudu i ozbiljnosti prema poslu kojim se bavimo pa osobno izbjegavam nositi šarene odjevne predmete i asimetrične krojeve. Općenito više volim klasiku i neboje. Spremim se u15 -ak minuta, a prvu kavu pijem u autu na putu prema sudu ili uredu - kazala je odvjetnica Puhalo. 

VIDEO Lana Jurčević se ponovno javila iz bolnice, ovaj put uz lijepe vijesti: 'Nakon naše male borbe'

Komentara 2

Avatar Bill Carson
Bill Carson
22:37 16.09.2023.

"Tko je odvjetnica...." Već u naslovu "Izbjegavam šarenu odjeću". Postavlja se pitanje jesu li odvjetnici manekeni, modni faktori ili odvjetnici nešto i rade ?

TR
Tripoli
22:01 16.09.2023.

Jovana Puhalo....uh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije