Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slični kadrovi

Je li Kedžo kopirao Ivanku i Mrleta? 'Cijenimo Damira, ali ovo nam je čudno...'

Foto: Promo
1/7
16.02.2021.
u 15:51

- Insinuacije  da je redatelj našeg spota,  plagirao i inspirirao se sadržajem  intervjua u kojem se pričalo o još uvijek neobjavljenom spotu, su besmislene i na razini kuloarskih priča i drugačije ih ne mogu komentirati, kazali su nam iz tima Damira Kedže

Damir Kedžo nedavno je izdao pjesmu "Hram", a spot a njegov duet s Tijanom Bogičević podsjeća na zasad još neobjavljeni spot Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta, smatraju iz agencije Wedding2book. Naime, oni su na društvenim mrežama u studenom objavili fotografije i kadrove iz spota  te su optužili  ljude iz riječkog studija Gržinić Creative Visuals i Filipa Gržinića, redatelja Kedžina spota, da su kopirali njihovu ideju.

-  Tijekom studenog prošle godine snimali smo najavu za projekt koji se treba održati na ljeto ove godine. Zapravo je cijela priča vjenčanja Ivanke i Mrleta bila najavljena za prošlu godinu, ali uslijed pandemije morali smo odgoditi projekt. Tada smo odlučili snimiti njihovu ljubavnu priču prikazujući Mrleta osobenjakom koji živi u ruralnoj sredini, a Ivanku u svijetu kulturnjaka kojem pripada. Sve pomno promišljeno, s ogromnim entuzijazmom i željom da široj publici dostavimo jedan drugačiji sadržajni i estetski doživljaj, zahvaljujući osebujnim ličnostima Ivanke i Mrleta te nagrađivanom art direktoru Saši Hessu, koji u svom radu potpisuje svjetske kampanje. Što se tiče spornih kadrova, ne nalazimo prostora za opravdanje, tim više jer je upravo 17. studenog bila objava na našem Instagramu, ali i na Instagramu Saše Hessa, dok je na YouTubeu cijela najava projekta za koji smo i snimali prisutna od 5. prosinca 2020. godine. U toj objavi se i nalaze sporni kadrovi - kazala  je za 24 sata Andrea Matić iz Wedding2book. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wedding2Book (@wedding2book)

 

- Mi zaista cijenimo Damira Kedžu, i žao mi je što ne ide na Eurosong. Mi smo samo izvođači, a produkcije su te koje su odgovorne za izradu spota, no moram reći da nam je isto bilo čudno kada se u njegovom spotu pojavio isti kadar, ista lokacija, pa rekla bih i isti konj, kao u materijalima koje smo stavili još u studenom na Instagram. U Rijeci nema puno kreativnih direktora i kada su te fotografije objavljene, Kedžina producentica je lajkala, znači da je odmah to vidjela. Nama izlaze tri spota i dokumentarac, a sporni kadrovi su u trećem spotu. Sad će ispasti da smo mi uzeli njegovu ideju, a u stvari smo s tim izašli prije njega. Nažalost nije prvi put da komercijalni izvođači posuđuju od nekomercijalnih, kazala nam je Ivanka Mazurkijević.

Iz tima Damira Kedže poručili su kako je priča o spotu "Hram" počela prije više od godinu dana.

- Projekt “ Hram”  je nešto na čemu radimo proteklih godinu dana, u njega je uloženo  puno znanja i ljubavi , presretni smo  što je publika  doma i u regiji to prepoznala.  Pjesma je radijsku premijeru imala u četiri države, video spot je  od drugog dana u  YouTube trendingu , ljudi diljem regije obožavaju “Hram” . Tri  dana od prvog emitiranja video ima 250 000 pregleda. Izuzetno smo  ponosni na  uspjeh i kreativnost cijelog tima koji je ovu moćnu pjesmu i spot realizirao, kazala je Kedžina menadžerica Snježana Jerković Radočaj. 

- Insinuacije  da je redatelj našeg spota,  plagirao i inspirirao se sadržajem  intervjua u kojem se pričalo o još uvijek neobjavljenom spotu, su besmislene i na razini kuloarskih priča i drugačije ih ne mogu komentirati. Razumijem potrebu tima koji vam je priopćenje poslao  da budu u medijima , ali vjerujem da će  razlog prisutnosti biti jednako kvalitetan projekt iza kojeg će  oni stajati. Spot  za pjesmu “Hram” snimali smo prošle godine po scenariju Filipa Gržinčića i Gržinčić Creative Visuals tima nastalom u studenom prošle godine, a lokacije na kojima smo snimali logistički su birane.  Damir Kedžo  rođen je na Krku  i odrastao nedaleko od mjesta na kojima smo snimali i to nije prvi spot koji smo snimili na istim lokacijama ."Tebi sve sam oprostio" sniman je na istim lokacijama u ljeto 2015.godine , kao i službene fotografije za album "Poljubi me sad”  i press fotografije  za Eurosong. u ožujku 2020., rekla nam je Radočaj.  

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
16:39 16.02.2021.

A svi ste lijepo kopirali Thompsona iz par spotova. Tad je to bilo "seljački" he he

DM
drazen.muhvic
16:10 16.02.2021.

Znači više nitko nikada u nijednom spotu neće smjeti zajahati konja, jer je to eto netko već uradio?

JO
Jose Oklahoma
18:14 16.02.2021.

A što se to pametno ima kopirati od Mrleta? Tip je totalni glazbeni antitelant, nekim čudo zalutao je na estradu pa ovakvim trikovima skreće na sebe pozornost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije