Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Super ideja za današnji ručak: Istarski ravioli sa sirom i šparogama po receptu istarskog restorana

Mali festival okusa, mirisa i tekstura – tako možemo opisati proljeće u kuhinji restorana poznatog istarskog Agroturizma San Mauro. I premda je ovaj recept dopušten za “kućnu upotrebu”, treba biti poticaj da – ako već niste – posjetite ovo mjesto kao iz bajke i upoznate članove obitelji Sinković, ljude koji stoje iza ovog uspješnog projekta.
23. svibnja 2020. u 07:00 0 komentara 2189 prikaza
Foto: David Ružić

Bezbroj je dobrih razloga da posjetite Agroturizam San Mauro, ali svaka čast netaknutoj prirodi, pogledu koji oduzima dah, idealnoj lokaciji... sve se u životu na kraju vrti oko dobre hrane i još bolje kapljice. A sigurno je da ćete po božanstvenim zalogajima pamtiti posjet ovom mjestu gdje vam poslužuju jela pripremljena od lokalnih sezonskih namirnica i vina koja su u prošlosti bila dostojna i carskih stolova. Kad probate njihova jela na terasi restorana s koje puca prekrasan pogled na ono najljepše što Istra pruža, a konobar vam posluži jedno od vrhunskih vina iz više od stotinu godina starog vinograda obitelji Sinković shvatit ćete o čemu govorimo.

 | Autor :

Domaći ravioli punjeni sirom u umaku od divljih šparoga s pršutom a la Julienne

Sastojci za raviole:

400 grama brašna

5 jaja

100 grama svježeg sira pomiješanog s parmezanom

sol, voda, ulje

Sastojci za umak:

100 grama sjeckanih blanširanih šparoga

malo vrhnja za kuhanje

malo kravljeg masnog topljenog sira

Priprema:

Najprije s pomoću vilice razmutite 4 jaja. U brašnu napravite udubinu u sredini i stavite jaja u sredini. Malo posolite i dodajte žlicu ulja. Umijesite tijesto pa ga omotajte u prozirnu kuhinjsku foliju da odmori. Za nadjev pomiješajte 1 jaje i 100 grama mješavine sira. Razvaljajte tijesto na debljinu oko 2 mm uz pomoć stroja za tjesteninu. Izrežite tijesto na pravokutnike veličine 5 x 4 cm i na sredinu svakog stavite hrpicu nadjeva. Zatvorite raviol. Kuhajte raviole 13 minuta, stavite ih u tavu sa šparogama i vrhnjem i držite ih na laganoj vatri 2 minute. Servirajte na tanjur s malim komadićima pršuta a la Julienne koji će izvrsno poslužiti kao dekoracija, a njegova lagana slanoća odlično se sljubljuje s gorčinom od šparoga.

u novom 'Slanom & slatkom' Počastite se krem juhom od divljih šparoga za koju recept stiže iz prekrasne Istre Vrhunske slastice Nadmašite sami sebe i pripremite ovaj Mille feuille s bobičastim voćem - ovacije zagarantirane! Top recept Jednostavno jelo: Lignje zapečene u pećnici sa špeclima su za prste polizati
Merkur osiguranje
Ne zanemarujte zdravlje
Sad je najvažnije brinuti o zdravlju: Pet ključnih liječničkih preporuka koje ne smijete zanemariti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.