Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Jednostavno jelo: Lignje zapečene u pećnici sa špeclima su za prste polizati

Naša omiljena gastroblogerica Tatjana Miletić ovaj fantastičan recept osmislila je u izolaciji želeći malo razveseliti članove svoje obitelji, ali i vjerne čitatelje njezinog bloga MyTastyPot. Itekako je uspjela u svome naumu - ovako fino jelo s lignjama već dugo nismo jeli!
17. svibnja 2020. u 07:00 6 komentara 25361 prikaza
Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Punjene lignje, pržene lignje, lignje na grillu, složenac s lignjama i krumpirom... nastavite niz. Sigurno ste već na bezbroj načina probali lignje, pogotovo ako ste obožavatelj ovih morskih plodova, ali sa špeclima ih sigurno još niste probali. Izvolite recept, ali oprezno - moglo bi se dogoditi da ćete ga morati ponavljati iz dana u dan.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Lignje zapečene u pećnici sa špeclima

Sastojci za 4 osobe:

350 g špecli

400 g (1 konzerva) rajčice

350 g lignji

1 crvena rajčica

1 ljubičasti luk

čili komadići (ili nasjeckana čili papričica)

maslinovo ulje

3-4 režnja češnjaka

čaša bijelog vina

5-6 cherry rajčica

5-6 komada sušenih rajčica

1 velika žlica kapara

sol, papar, svježi peršin

1 žlica pesta od rajčica

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Priprema:

Na maslinovu ulju popržite ljubičasti luk, češnjak i komadiće čilija. Dodajte nasjeckane cherry i sušene rajčice, pesto i pelat. Sve zajedno kuhajte oko 5-10 minuta. Zatim dodajte kapare, sol, papar i zalijte bijelim vinom te kuhajte još pet minuta. U zagrijanu vatrostalnu posudu prebacite pripremljeni umak, rasporedite lignje i pospite nasjeckanim peršinom. Stavite u pećnicu i krčkajte 15 minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pečnice, dodajte špecle, protresite posudu i vratite u pećnicu na još deset minuta. Servirajte dok je toplo, obilato posuto peršinom.

Lagano Crumble sa svježim malinama - najbolji proljetni desert koji možete poželjeti Savršeno! Morate probati ovaj izvrstan sezonski quiche sa sirom i cherry rajčicama Povratak u normalu Sve što danas trebate je ova krepka juha od graška i mladog češnjaka
Rijeka: Ivan Đikić sudjelovao na znanstvenom skupu o virusu COVID-19
PODRŽAO VLADU I STOŽER
Pet preporuka znanstvenika Ivana Đikića za primjenu novih mjera
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja
EY PODUZETNIK GODINE
Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad
  • Avatar pantagana
    pantagana:

    špeclima .... a sto su to špecli. izgleda da vi to na mala vrata purgerski uvaljujete pod hrvatski.

  • Avatar LauraGO84
    LauraGO84:

    w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​Ki︆︅︆︅s︆︅​sTo​k​​.​c​​o︆︅​m