Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njam

Pohana rolada s mljevenim mesom i oblatnama

mesna rolada
Foto: Thinkstock
15.05.2014.
u 14:00

Ako vas muči što biste mogli skuhati za ručak, ne birnite. Isprobajte ovaj, potpuno drugačiji recept

Potrebno: 1 oblatna,  400 g mljevene junetine,  1 glavica luka,  1 crvena paprika babura,  3 žlice pirea od rajčice,  3 jaja,  200 g krušnih mrvica,  50 g sezama,  100 g brašna,  2 dl tatarskog umaka,  3 dl ulja,  mješavina začina, papar, origano

Priprema: Oblatnu prekriti mokrom kuhinjskom krpom pa je ostaviti da omekša, a luk i papriku sitno narezati. Na malo ulja propržiti luk, pa dodati papriku i mljeveno meso, uliti malo vode i pirjati dok meso ne omekša. U omekšalo meso dodati pire od rajčice, mješavinu začina, papar i origano po ukusu.Omekšalu oblatnu odviti, premazati je pripremljenom masom, pa opet zarolati staviti u zamrzivač da se malo stegne.

tegnutu roladu narezati na kolutove. Svaki kolut uvaljati u brašno, pa u umućena jaja, i na kraju u mješavinu krušnih mrvica i sezama.

Paniranu roladu peći na ugrijanom ulju dok ne porumeni, a kada se ohladi, preliti ju tatarskim umakom.

>>Ideja za ručak: Musaka od krumpira sa sojom

>>Spas za sve koji su gladni na poslu: Recept za tjesteninu s rajčicom iz - mikrovalne

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije