Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Lučica, Ičići

Na nebu od školjki bilo ih je 50.000

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/8
30.07.2021.
u 08:33

Cijene su, za domaće goste, povoljne. Marinada od srdela 30 kuna, carpaccio od inćuna 26...

Lučica bi se komotno mogla zvati i – Školjkica. Ribarska konoba na samoj šetnici u Ičićima ima više od 20.000 školjki, koje vise za zidova, stropova, ima tu i dagnji, Jakobovih kapica, čančica, hunjki... Jedna do druge, školjka do školjke. Tisuće njih.

– Kandidirali smo se i za Guinnessov rekord, imali smo tada više od 50.000 školjaka. Pisao je o nama i Daily Mail, i njih je impresioniralo naše nebo od školjki – govori Vlado Vretenar (71), kolekcionar koji ih marljivo skuplja desetljećima i, dakako, vlasnik restorana.

Prije 25 godina, supruga Ines i on posluživali su goste iz kamp-kućica, a danas je njihova konoba prepoznatljivo mjesto Ičića. Cijene su, za domaće goste, povoljne. Marinada od srdela 30 kuna, carpaccio od inćuna 26... Ima tu i kobasica, račića, a cijena liganja na žaru je 55 kuna. Povoljno i fino. Tko je na Kvarneru gladan, ovdje će pojesti dobro i neće prevrnuti džepove.

– Kod nas nema rostfraja, stolnjaka od par stotina kuna. Gosti vole jednostavno! – kaže Vretenar. Tako i jest, jednostavno i lijepo. I sjedi se uz more, gdje ćeš bolje.

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA) 44

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA) 12

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA) 8

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA) 17

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA) 3

UKUPNO: 84 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
14:30 30.07.2021.

Jos kad sezona pocne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije