Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potiče rast dobrih bakterija

Kokosovo ulje je ljekovito, a pomoći će i u bržem skidanju kilograma

Kokosovo ulje
Foto: Thinkstock
1/2
12.11.2014.
u 07:37

Istraživanja su pokazala da prirodna kokosova masnoća u prehrani normalizira tjelesne lipide, štiti protiv uništenja jetre, jača imunitet, štiti srce i krvne žile te ima antiupalna svojstva

Zdravstvene prednosti kokosovog ulja su brojne, koristi se u proizvodima za njegu kose, kože, za oslobađanje od stresa, ali i za gubitak težine i za regulaciju metabolizma.

Bogato je laurinskom kiselinom, a blagotvorno djeluje i na kolesterol, piše portal TOI. . Kokosovo ulje sadrži i kaprilicnu kiselinu koja potiče rast dobrih bakterija, posebice onih mliječne kiseline .Sadrži zasićene kiseline koji čine kožu i kosu sjajnom i nježnom, a mnogi stručnjaci mu pripisuju još neke benefite kao što je gubljenje težine.

Istraživanja  su pokazala da prirodna kokosova masnoća u prehrani normalizira tjelesne lipide, štiti protiv uništenja jetre, jača imunitet, štiti srce i krvne žile te ima antiupalna svojstva. Razlog zašto nam kokosovo ulje ne šteti poput drugih zasićenih masnih kiselina jest činjenica da su za njega svojstvene zdrave srednje lančane masne kiseline.

Upravo njih naš organizam vrlo lako probavlja, a za razliku od svojstava drugih ulja, kokosovo ne opterećuje naš probavni sustav te se vrlo brzo pretvara u energiju.

U prehrani ga možete kombinirati s maslinovim uljem u omjeru pola pola. U manjim količinama bit će odlična zamjena za maslac koji mažete na kruh.

>>Mislili ste da san nema veze s viškom kilograma? Varate se

>>Mršavljenje ne mora biti muka. Ovo je 10 savjeta za lakši gubitak kilograma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije