Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena navika

4 svakodnevne radnje koje vam crpe energiju, a da niste ni svjesni

umorna žena
Foto: Shutterstock
08.10.2014.
u 11:45

Jeste li znali da prekomjerno telefoniranje nije dobro?

Što vam sve oduzima energiju?

Telefoniranje

Osobe koje veći dio dana provode telefonirajući gube mnogo tjelesne tekućine jer mnogo pričaju. Njihov umor uzrokovan je dehidraacijom koja dovodi do zgrušavanja krvi i smanjanjenja dovoda kisika u stanice čitavog organizma.

Stoga, ako tijekom radnog vremena mnogo telefonirate, potrudite se piti dovoljno vode kako biste nadoknadili izgubljenu tekućinu.

Zračenje električnih uređaja

Pozitivni ioni koje emitiraju električni uređaji uzrokuju pojačano lučenje hormona koji nas čini umornim i depresivnim. Da biste popravili raspoloženje i povećali energiju, stručnjaci preporučuju koristiti ionizator koji povećava koncentraciju negativnih iona u zraku.

Rad za računalom

Dugo sjedite za računalom, ali vam se svejedno nikako ne spava? Glavni razlog za to jest taj što svjetlost monitora usporava lučenje melatonina, hormona sna. Ukoliko želite spavati bolje i probudite se odmorni, izbjegavajte rad za računalom neposredno pred spavanje.

Planiranje 

Osobe koje planiraju sve što trebaju učiniti tijekom dana, tjedna, mjeseca, osjećaju se umornijim od osoba koje nemaju tu naviku. Istraživači sa Sveučilišta Tilburg u Nizozemskoj otkrili su da su osobe koje unaprijed planiraju često umornije jer osjećaju pritisak zbog previše obveza.

>>Stalno ste umorni? Pročitajte 8 razloga zašto vas tijelo izdaje

>>VIDEO: Provjerite kako se riješiti podočnjaka i ostalih znakova umora i stresa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije