Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gliptoteka HAZU

Za subotnje otvorenje spremna "Poezija u staklu" Ljerke Njerš

'Ljerka Njers - staklo - za izlozbu u Gliptoteci HAZU 2010'
''
06.12.2010.
u 14:05

Ljerka Njerš diplomirala je slikarstvo 1961. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Marina Tartaglie. Prije toga završila je Školu primijenjenih umjetnosti

Tri godine poslije retrospektivne izložbe u MUO keramičarka i slikarica Ljerka Njerš upustila se u avanturu obrade stakla u tehnici fuzije i u tom zahtjevnom tehnološkom postupku stvorila atraktivan ciklus radova koji će biti predstavljeni na izložbi u Gliptoteci HAZU. Višestrukom toplinskom obradom krhkoga stakla do čak 830 Celzijusovih stupnjeva umjetnica je kreirala smjele forme koje podržavaju njezin autorski rukopis. Otvorenje izložbe "Ljerka Njerš - Poezija u staklu" uz prigodan klavirski koncert bit će u subotu u 12 sati. Očekuje se da će izložbu otvoriti Andrija Mutnjaković.

Kao što je poznato, Ljerka Njerš diplomirala je slikarstvo 1961. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi  prof. Marina Tartaglie. Prije toga Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu u klasi poznate keramičarke Blanke Dužanec. Djeluje kao profesionalna likovna umjetnica, izlaže na mnogobrojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i širom svijeta, sudjeluje na međunarodnim stručnim skupovima, simpozijima i likovnim kolonijama, usavršavajući se na studijskim boravcima u inozemstvu.

Uz slikarstvo i keramiku, Ljerka Njerš bavi se ilustracijom i opremom knjiga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije