Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u Žar ptici

Umjesto s princom, Mala sirena pronašla je sreću s – dupinom

Foto: Tomislav Miletic/Pixell
1/3
09.10.2017.
u 14:11

Danas s punim pravom možemo postaviti pitanje tko se još uopće sjeća pravog sadržaja “Male sirene”, slavne bajke Hansa Christiana Andersena. Okrutna je to priča, sa skupim zalogom kojim je plaćena nedostižna ljubav i krajnje tragičnim krajem, nimalo prikladna kao priča za laku noć.

Iako su sve velike i slavne bajke u pravilu strašne priče, ipak je kroz povijest najviše zašećerena upravo “Mala sirena”, jer vuk još i danas jede i baku i Crvekapicu, baš kao što roditelji ostavljaju u šumi Ivicu i Maricu. Stoga bi i za “Malu sirenu”, koju smo premijerno vidjeli u Kazalištu Žar ptica, valjalo reći da je to mjuzikl nastao po motivima Andersenove “Male sirene”.

No, inzistiranje na tome neće umanjiti kazališnu zabavu najmlađih, koji će kući otići sretni nakon što se vjenčaju princ i princeza, a sirena pronađe ljubavnu sreću s dupinom.

Ples u mraku kazališta

Žar ptica svojoj maloj (i velikoj) publici sada nudi veselu i romantičnu bajku, uz koju se mališani ne samo dobro zabave nego i plešu u mraku kazališta. I lako je pretpostaviti da će “Mala sirena” na njihovoj sceni živjeti dugo i sretno. Za to su prije svega zaslužni autori: dramatizacija i songovi djelo su Marijane Nole, skladatelj je Stanislav Kovačić (koji, usput budi rečeno, i u liku hobotnice svira tijekom predstave), a redateljica je Iva Srnec.

 

Sve troje uložilo je puno truda da djecu odvedu u čarobni podmorski svijet, a uz njih svakako treba spomenuti i ozbiljan posao koji je na predstavi napravila koreografkinja Irena Mikec, koja je glumice istrenirala da scenom kroče baš poput ribica, što je tako dobro uigrano da sirene i ne trebaju svoje repove. Glumački i pjevački sve je podređeno Sanji Crljen u naslovnoj ulozi, a uz nju su Zoran Pribičević kao princ i Petar Atanasoski kao Fabio.

Čarobnica želi biti diva

Glavna zabavljačka rola pripala je Berislavu Tomičiću, koji je odmjeren i strog kao kralj mora, ali zabavno histeričan i plačljiv kao kralj koji ženi sina. Pohvaliti treba i dosjetku o morkoj čarobnici koja želi biti diva mjuzikla, a za tu je ulogu Vesna Ravenšćak-Lozić kao stvorena.

Komentara 1

LA
LawAbidingCitizen
09:02 10.10.2017.

zoofilija na najjače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije