Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marulićevi dani

Ovogodišnji festival nije bio na razini nacionalnog

Anto Magzan/Pixsell
01.05.2014.
u 08:07

Marule za glumačka ostvarenja dobili su glumci Miloš Biković za ulogu Branka u predstavi „Moj sin samo malo sporije hoda“ i Bojan Navojec za ulogu Muškarca u predstavi „Trebalo bi prošetati psa“

Dodjelom nagrada u HNK Split zatvoreni su 24.Marulićevi dani, festival hrvatske drame i autorskog kazašta. Nagradu Marul za najbolji suvremeni dramski tekst dobila je drama „Moj sin samo malo sporije hoda“ Ivora Martinića. Olji Lozici pripao je Marul za režiju predstave „Sada je, zapravo, sve dobro“. Marule za glumačka ostvarenja dobili su glumci Miloš Biković za ulogu Branka u predstavi „Moj sin samo malo sporije hoda“ i Bojan Navojec za ulogu Muškarca u predstavi „Trebalo bi prošetati psa“.

Ova predstava osvojila je i nagradu publike s prosječnom ocjenom 4,53. Marula za umjetničko ostvarenje osvojili su Juraj Glasinović i Ivana Škrabalo za scenografiju predstave „Sada je, zapravo, sve dobro“. Žiri čitatelja glavnog medijskog pokrovitelja Marulićevih dana, Slobodne Dalmacije za najboljeg glumca proglasio je Bojana Navojca.

No, ovogodišnji Marulićevi dani nisu zadovoljili Međunarodni žiri.

- Smatramo da ove godine selekcija programa  nije bila na razini jednog nacionalnog festivala, izjavila je predsjednica žirija Nina Mitrović. Kvaliteta nije bila zadovoljena.Budući kriteriji će, nadaju se,biti prevaga kvalitete nad kvanitetom i pomicanje  granica u jednom umjetničkom smislu.

- Svaki izbornik ima pravo na svoj izbor, a pravo je žirija da komentira predstave. O ovome će svemu biti još razgovora na Vijeću Marulovih dana, pa ćemo imati nekakav zaključak, komentirao je odluku žirija intendant HNK Split Tonči Bilić.

>> Zbog ljubavi znam svaku rupu na cesti Beograd - Zagreb

Komentara 1

KO
Kora
20:15 15.05.2014.

Previše je festivala! Na festivalu se ne može očekivati turbo predstava ako nje nema u normalnoj kazališnoj ponudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije