Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Marić

'Proračun je gotov i sutra će biti na Vladi. Novo zaduženje planiramo u travnju'

Zdravko Marić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
09.03.2016.
u 09:15

Ministar je istaknuo da je cilj s ovim proračunom i aktiviranjem državne imovine stabilizirati javni dug koji je jedna od glavnih aplikacija koja utječe na kreditni rejting.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u emisiji Hrvatskog radija 'A sada Vlada' da je proračun gotov i da će sutra biti predstavljen na Vladi.

– Deficit proračuna iznosit će 7,5 milijardi kuna, uz dugove iz prethodnih razdoblja penje se na 9,2 milijarde kuna. Upravo za taj iznos Hrvatska će se morati zadužiti. Vlada novo zaduživanje planira u travnju, i na inozemnom, ali i na hrvatskom financijskom tržištu - poručio je Marić.

Istaknuo je da je cilj s ovim proračunom i aktiviranjem državne imovine stabilizirati javni dug koji je jedna od glavnih aplikacija koja utječe na kreditni rejting. Dodao je da je jedan od ciljeva u vrijeme mandata Hrvatsku vratiti u investicijski rejting.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što Europska komisija nije pokrenula korektivne mjere protiv Hrvatske.

– Puno toga smo napravili, odlučili smo s Europskom komisijom jasno komunicirati, ne tražimo vrijeme za prilagodbu. Nije sve u proračunu, učinili smo jedan korak naprijed i poslali Europskoj komisiji svoje planove – objasnio je ministar Marić.

Ministar je, govoreći o reformi u javnom sektoru, rekao da je valorizacija rada jedan od glavnih postulata na kojem se ona treba temeljiti. Iznio je okvirni podatak da je svaka četvrta zaposlena osoba zaposlena u javnom sektoru. – Cijela ta administracija ne bi smjela biti svrha sama sebi, već treba biti u službi građana – istaknuo je Marić.

>> Tolušić: Uzeli su tek mrvice sa stola EU, mi idemo po milijardu eura

Komentara 23

DO
domljani
09:38 09.03.2016.

ha,ha,ha.. kada počinje rasprodaja državne imovine i ovrhe? stečajni upravitelj dobro dela...

PA
Pape5
11:39 09.03.2016.

Nešto novo u odnosu na bivše? Ma ne, nije go*no, nego se pos*a pas.

SM
smsm38
10:44 09.03.2016.

U rh može biti ministar financija tko god hoće,ne mora imati ni osnovnu školu. Nebitno u kojoj je stranci ili nije. Pogledaš proračun ako fali novca, nema problema digneš kredit 1-2-5-20milijardi u čem je problem?! Ako fali još prodamo šume,vodu,podravku....nema problema! Reforme nema šta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije